Leni vođa ljubavne revolucije

Glas Srpske
Leni vođa ljubavne revolucije

Američki pjevač, tekstopisac i producent Leni Krevic poznat je po svom specifičnom retro muzičkom stilu u kojem spaja elemente roka, bluza, sola, fanka, regea i folka. Na svojim albumima najčešće sam svira sve instrumente, a četiri godine zaredom je osvajao prestižnu muzičku nagradu "Gremi" za najboljeg mučkog izvođača. Krevic je ljetos bio u posjeti Balkanu, te održao koncerte u Beogradu i Budvi.

- Moje iskustvo u tom dijelu Evrope je pozitivno. Ljudi koje sam upoznao jako su gostoljubivi. Nažalost, na turnejama nemam vremena da upoznam ljude i mjesta onako kako bih htio - rekao je Leni u intervjuu za portal "Sarajevo-x.com". Ovaj roker je napisao mnoštvo pjesama i kako kaže još uvijek se ne može odlučiti za omiljenu.

- Svaka pjesma je jedinstvena i ima svoju priču. [to se tiče omiljene pjesme, nikad ne možete znati. Možda ona još čeka da bude napisana - kaže Leni koji iza sebe ima 20 godina rada i preko deset albuma prodatih u 32 miliona primjeraka.
Iako za sebe misli da je uspješan, Leni to nikad nije uzimao zdravo za gotovo.

- Želim praviti samo dobru muziku, a to zahtijeva veliki napor. Moj rad se mora svidjeti meni onoliko koliko i mojim fanovima - tvrdi tamnoputi muzičar. Krevic sluša razne vrste muzike, a jedan od omiljenih izvođača je "Prince".
- "Prince" je izvanredan muzičar - kaže Leni i dodaje da pored njega poštuje Mils Dejvidsa, Džimi Hendriksa i Džon Lenona.
Na kraju intervjua Leni je poručio bosanskohercegovačkim fanovima da budu pozitivni i energični.

- Pustite da pozitivna energija širi ljubav oko vas - rekao je Leni i dodao da vjeruje kako će nadolazeća ljubavna revolucija pomoći ljudima da prežive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana