Legendarni "Rolingstonsi" vraćaju se novim albumom "Hackney Diamonds": Samo su "Stonsi" i dijamanti vječni VIDEO

Branislav Predojević
Legendarni "Rolingstonsi" vraćaju se novim albumom "Hackney Diamonds": Samo su "Stonsi" i dijamanti vječni VIDEO

LONDON - Najveći rokenrol bend u istoriji "Rolingstonsi" objavio je novi singl "Angry", koji je svojevrsna uvertira u novi studijski album britanskog sastava nakon 18 godina.

Ovom sasvim novom autorskom numerom slavni rok bend najavljuje i dugo očekivani studijski album, koji će nositi naziv "Diaomnds" i prvi nakon smrti originalnog bubnjara Čarlija Votsa prije dvije godine. Na novom albumu, koji će biti objavljen 20. oktobra, Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud publici će ponuditi 12 potpuno novih pjesama, i to poslije gotovo dvije decenije.

Naime, još 2005. godine objavljen je prethodni studijski album "A Buger Bang ", koji su predstavljali i na mamutskoj svjetskoj turneji tokom koje su 2007. posjetili i Beograd, održavši koncert na Ušću. Na izdanju "Blue & Lonesome" iz 2016. godine predstavili su sopstvene verzije čuvenih bluz numera koje su ih tokom godina inspirisale da oblikuju svoj zvuk, za šta su osvojili "Gremi" nagradu. Dio numera je producirao Endrju Vat, koji je radi sa Ozijem Ozbornom, Eltonom Džonom, Igijem Popom i još mnogo drugih zvijezda, dok je stari producent "Stonsa", čuveni Don Voz koproducirao album zajedno sa Vatom. Na konferenciji za novinare, koju je vodio čuveni voditelj Džim Falon uživo, bend je objasnio kako su došli do naslova ploče i napomenuo da je ljutnja tema koja se provlači kroz 12 pjesama.

- Nazvan je "Hackney Diaomnds", jer smo prvobitno razmišljali o idejama za naslov i otišli smo od "Hit and Run " do "Smash and Grab " i nekako, između toga, došli smo do "Hackeney Diaomnds", koji je kao njihova varijacija u londonskom slengu - rekao je Ričards.

Džeger je na to dodao da su oni u suštini ipak londonski bend i da je naziv neka vrsta posvete gradu u kojem je krenula njihova karijera prije 60 godina. Pjevač se takođe našalio da je dug razmak između albuma nastao zbog lijenosti.

- Ne želim da budem neozbiljan, ali ne bismo objavili ovaj album da nam se nije baš dopao. Morali smo da napravimo ploču koju zaista volimo, a ne zato što je vrijeme za novi album. Prilično smo zadovoljni time, nemamo velike namjere, ali nadamo se da će vam se svima svidjeti - rekao je Džeger.

Prve reakcije na novi singl su mahom euforične, britanski "Gardijan" ga poredi sa čuvenom numerom "Start me up ", uz opasku da je noseći rif još energičniji u odnosu na klasik iz 1981. godine, dok je "Telegraf" napisao da je ovo najbolji singl benda u četiri decenije.

Novi album, po riječima originalne trojke, uključuje gostovanja poznatih poput Ledi Gage, Pola Mekartnija, Stivija Vondera i bivšeg basiste Bila Vajmena, koji je nakon skoro tri decenije zasvirao sa grupom. Džeger je takođe otkrio da je bend koristio numere za bubnjeve koje je snimio pokojni Čarli Vots na dvije pesme "Live By The Sword " i "Mess It Up ", pošto je sa bubnjarom radio na tim pjesmama još 2019, dok je ostatak odvirao Stiv Džordan.

Sastav je prethodne godine oduševio evropsku publiku koncertnom turnejom "Sixty" kojoj je prisustvovala gotovo četvrtina miliona vjernih obožavalaca, a Vud je rekao da je za sljedeću godinu zacrtana američka turneja.

- Kada album izađe, idemo na američku turneju. Penzionisanje je za nas nemoguće. Moraš da nastaviš da sviraš dok god možeš da stojiš - naveo je Vud. Po svemu sudeći, nakon šezdesetak godina karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, "Stonsi" ne planiraju da se zaustave, konstantno opravdavajući odavno stečeni status najuticajnijeg rok benda u istoriji.

Video

Uzbudljivi novi singl "Angry" prati i muzički video čiju režiju potpisuje Frensis Raselet, dok glavnu ulogu tumači popularna glumica Sidni Svini.

Talentovana glumica ("Euforija", "Bijeli lotus") tumači rokenrol djevojku koja se vozi duž bulevara Sanset u Los Anđelesu, na haubi crvenog automobila, dok se slike benda tokom godina projektuju na bilbordima. Svinijeva je priznala da nije vjerovala kad je dobila poziv.

- Ovo je za mene najveća stvar ikada. Nisam znala da će to biti prvi singl, ali volim pjesmu, ne mogu da je izbacim iz glave - rekla je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana