Ledi Gaga žena koja je osvojila svijet VIDEO

Sandra Miletić
Ledi Gaga žena koja je osvojila svijet VIDEO

Ledi Gaga, američka muzičarka, tekstopisac, pjevačica i plesačica definitivno je obilježila prošlu godinu, a po svemu sudeći i ova će proći u njenom znaku.

Njen novi album "Born This Way" prodaje se i više nego dobro, svaki singl obavezno je na vrhu svih top-lista, a Ledi Gaga planira i novu svjetsku turneju.

Ekstravagantna muzička zvijezda ovog mjeseca završila je turneju "Monster Ball", a očekuje je serija nastupa do kraja 2011. tokom koji će nastaviti da promoviše album "Born This Way".

S obzirom na njene prethodne nastupe, nema sumnje da će i na predstojećoj turneji Ledi Gaga da priredi mnogo iznenađenja.

- Već planiram novu turneju. Razmišljam da je nazovem "Born This Way Ball: The Third Installation of the Monster Ball" - izjavila je nedavno Ledi Gaga, dodavši da se treća turneja u njenoj karijeri neće mnogo razlikovati od prethodne. Kontroverzna pop pjevačica planira i da u julu ove godine održi veliku turneju širom Australije, a tvrdi da želi da upozna kompletnu australijsku kulturu i postane dio nje, a ne samo da dođe kako bi odradila nekoliko nastupa.

Nedavno je 25-godišnja Stefani Džoen Anđelina Đermanota, kako glasi pravo ime Ledi Gage, zauzela prvo na "Forbsovoj" listi najmoćnijih žena svijeta i tako zamijenila čuvenu voditeljku i glumicu Opru Vinfri (57) koja je godinama bila na vrhu te liste.

Ledi Gaga je samo prošle godine zaradila više od 90 miliona dolara.

Priznanje joj je dodijeljeno s obzirom na deset miliona pratilaca koje ima na "Tviteru", a 32 miliona obožavalaca prati je na "Fejsbuku". Ona je prva slavna osoba kojoj je uspjelo da sakupi toliko obožavalaca na "Tviteru". Na prošlogodišnjoj "Forbovoj" listi pjevačica je bila četvrta.

Ova djevojka, koja i od odlaska na kafu ili ručak napravi pravi spektakl, uspjela je da sruši još jedan rekord. Njena mamutska "Monster Ball" turneja postala je najuspješnija turneja jednog novog izvođača u istoriji.

Turneja je počela u Montrealu 27. novembra 2009. i završila sa dva uzastopna nastupa u Meksiko Sitiju 5. i 6. maja ove godine, a sveprisutna pjevačica njom je zaradila ukupno 227,4 miliona dolara. Turneja se sastojala od 201 koncerta i privukla je 2,5 miliona posjetilaca širom svijeta i time takođe postala jedna od deset najunosnijih turneja ikada.

Nema sumnje da uspjeh neće izostati ni na sljedećoj turneji.

Zanimljivosti

Ledi Gaga poznata je po tome da o svim svojim aktivnostima obavještava obožavaoce putem društvene mreže "Tviter", pa je nedavno podijelila svoje oduševljenje igrom srpskog tenisera Novaka Đokovića.

- Nole je moj heroj, takođe! Naprijed, Novače, naprijed! - napisala je.
Superpopularna pop zvijezda pomagala je "Iron Maidenu" u bekstejdžu tokom njihove turneje na Floridi.

Nedavno je izjavila da kada nije na turneji i kada ima vremena, najviše voli da provodi vrijeme u kuhinji.

Ledi Gaga tvrdi da užasno zamrzela spot za pesmu "Telefon" koji je snimila sa svojom koleginicom Bijonse.

U intervjuu za "Guardian Weekend" izjavila je da je oduvijek bila pričljiva, ekscentrična, glasna i da je zbog toga u školi imala mnogo problema. Nazivali su je pogrdnim imenima,  a jednom prilikom su je neki dječaci iz škole ubacili u kantu za smeće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana