Ledi Antebelumu pet gremija /VIDEO/

Glas Srpske
Ledi Antebelumu pet gremija /VIDEO/

Kantri grupa "Ledi Antebelum" dobitnik je pet "gremija" na 53. dodjeli najprestižnijih muzičkih nagrada koja se u nedjelju uveče održala u "Stejpls centru" u Los Anđelesu.

Kantri trio tako je "prešišao" Eminema, Džastina Bibera, Ledi Gagu i ostale koji su se nadali nagradama.

Bend je nagrađen u kategorijama najbolji snimak i pjesma godine za "Need you now", najbolju kantri pjesmu i izvođenje, kao i istoimeni album. Rokeri "Arcade Fire" osvojili su priznanje za album godine, za svoj "The Suburbs". Da li su zaslužili, imaćemo prilike da ocijenimo na ovogodišnjem Egzit festivalu, pošto je ovaj bend jedno od prvih potvrđenih imena za Mejn stejdž.

Eminem je bio nominovan u čak deset kategorija, ali je "gramofon" osvojio samo za najbolji rep album i solo izvođača.

Tinejdžersku internet senzaciju Džastina Bibera neočekivano je potukla džez basistkinja Esperanca Spalding. Ona je pobijedila Bibera, "Florende&The Machine", "Mumford&Sons" i repera Drejka u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Ledi Gaga osvojila je nagrade za najbolji ženski pop nastup i pop album. Najbolji muški pop nastup osvojio je Bruno Mars, dok je najbolja pop pjesma "Hey, soul sister" sastava "Train".

Rijana je osvojila "Gremi" za najbolji dens, a grupa "La Roux" nagrađena je kao najbolji elektronski sastav.

U rokenrol kategoriji "Gremi" za album godine osvojila je britanska grupa "Muse", za pjesmu godine Nil Jang, a najbolji metal nastup imao je "Ajron mejdn".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana