Laibah sve oduševio

Dejan Vujanić
Laibah sve oduševio

BANjA LUKA - Veliki broj ljubitelja dobrog zvuka uživao je u petak u banjolučkoj dvorani "Borik", gdje je održan drugi Hard rok radio fest.

Od 19 časova, kada je festival počeo, pred banjolučkom publikom smjenjivali su se bendovi različitih žanrova, od "Afrodizijaka" i "Javnog poziva", preko "Partibrejkersa" i Killingjazzhardcorebaby, do benda "Lajbah".

Zvijezda večeri bio je slovenački bend "Lajbah", svjetska indastrijal atrakcija, koji je nakon punih osamnaest godina ponovo nastupio u Banjoj Luci i promovisao svoj najnoviji album "Volk".

Muzičari iz "Lajbaha" su održali jedan od najboljih koncerata koji je viđen u Banjoj Luci, što banjolučka publika nije znala da isprati, "hipnotisana" spotovima sa video-bima, koji su pratili sve pjesme.

Prvi dio njihovog nastupa obilježen je numerama sa albuma "Volk", koje predstavljaju tipično "lajbahovsku" interpretaciju himni vodećih država svijeta, čime su htjeli da ukažu na raskorak između ideala i stvarnosti i da pokažu kako su simboli slobode postali simboli represije.

Numerom "Tanz mit Laibach", počeo je drugi dio njihovog nastupa, na koji je publika odlično odreagovala. Iako je najavljeno da će "Lajbah" svirati 90 minuta, njihov nastup je trajao mnogo kraće.

Činjenica je da je mnogo više publike posmatralo beogradske "Partibrejkerse", nego "Lajbah".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana