Lady Gaga predstavila novu pjesmu za predstojeći nastavak kultnog filma Top Gun

GS
Foto: Agencije

Trinaestostruka dobitnica Gremija podijelila je sa svojim obožavaocima kako ćemo njen glas moći čuti u "Top Gun: Maverick ", nastavku kultnog filma iz 1986. koji će premijerno biti prikazan za manje od mjesec dana na filmskom festivalu u Kanu.

Pjevačica je već početkom sedmice dijelila zagonentne objave kojima je svojim obožavaocima dala naslutiti kako im sprema nešto veliko.

Situacija je kuliminirala kada je otkrila da je riječ o pjesmi koja će se naći na soundtreku legendarnog filma, a čiji je naziv "Hold my Hand".

"Kada sam napisala ovu pjesmu za Top Gun, nisam ni shvatala koliko se slojeva prostire kroz srce filma, moju vlastitu psihu i prirodu svijeta u kojem živimo. Radila sam na njoj godinama, usavršavajući je, pokušavajući da nam je približim. Željela sam da od muzike napravim pjesmu u kojoj dijelimo našu duboku potrebu da budemo shvaćeni i da pokušamo da razumijemo jedni druge – čežnju da budemo bliski kada se osjećamo tako daleko i sposobnost da slavimo heroje života", objasnila je Gaga na svom Instagramu.

Pjevačica se zahvalila onima koji su joj pomogli u realizaciji ovog projekta, a pjesmu je nazvala "ljubavnim pismom svijetu za vrijeme ovih teških vremena".

" Hold my Hand" slušaocima će premijerno biti predstavljena 3. maja, dok će film u kinima biti dostupan od 27. maja.

Podsjećamo, u filmu " Top Gun" Kapetan Pit "Maverick" Mičel (Tom Kruz) je pozvan da bude zadužen za obuku grupe Top Gan diplomaca za specijaliziranu misiju pod naredbom svog kolege i bivšeg rivala Toma "Ajsmen" Kazanskog, koji je sada admiral s četiri zvjezdice i služio je kao zapovjednik Pacifičke flote američke mornarice.

Pored Kruza, uloge su ostvarili i Majls Teler, Dženifer Koneli, Džon Ham, Glen Povel, Luis Pulman, Ed Haris i Val Kilmer, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana