Kusta i Nele raspjevali sto hiljada ljudi

Mirna Pijetlović
Kusta i Nele raspjevali sto hiljada ljudi

MONTREAL - Na gradskog trgu u kanadskom Montrealu u ponedjeljak uveče pred mnogobrojnom publikom održan je koncert kultne grupe Emir Kusturica i "The No Smoking Orchestra".

Poslije Evrope, Latinske Amerike, Azije, Australije i Afrike, Emir Kusturica i "The No Smoking Orchestra" proteklog vikenda počeli su turneju po Sjevernoj Americi i Kanadi, tokom koje će održati šest koncerata.

Koncerti po Kanadi i Americi, kao i svi do sada širom svijeta, počeli su na već poznat način – intoniranjem himne SSSR-a.

Bez obzira na nesnosne vrućine u Kanadi, Kusta i ekipa su nastupili na najvećem svjetskom džez festivalu pred 100.000 posjetilaca, koji su bili oduševljeni uvijek dobro raspoloženim "The No Smoking Orchestra", što su i dokazali uglas pjevajući pjesmu "Fak ju MTV".

- Ovo je četvrti koncert grupe pred ovdašnjom publikom. Prvi je održan 2001. godine, sledeća dva 2005. na filmskom festivalu Montreal '05 - rekao je za "Glas Srpske" menadžer grupe Gane Pecikoza.

Prema njegovim riječima, ovogodišnju turneju po Kanadi i Americi grupa je započela u Torontu, 4. jula. Sljedeći koncert održaće se večeras u Kvebeku, a zatim 10. i 11. jula u Čikagu, odakle grupa ide za Njujork, gdje će 14. jula nastupiti u "Linkoln centru".

Da zaista vlada veliko interesovanje za ove istinske šoumene, dokaz su rasprodati svi predstojeći koncerti na kojima će publika koja je uspjela da nabavi karte imati priliku da uživa u nastupima za koje je Kusta specijalno odabrao majicu sa likom Jurija Gagarina.

Opera

Tokom turneje vodiće se i razgovori o realizaciji Kustine pank opere "Vreme Cigana", rađene po filmu "Dom za vešanje" u pozorištima SAD i Kanade, koja bi tamo trebalo da se igra krajem 2011. i početkom 2012. godine. Opera "Vreme Cigana" premijerno će biti prikazana u beogradskom Centru "Sava" u novembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana