Kubanska muzika izvor energije i snage

Sanja Jokić
Kubanska muzika izvor energije i snage

Uspjeh se postiže dobrom muzičkom vizijom, napornim radom i sposobnošću čovjeka da se prilagodi trenutnim trendovima.

Ovo su riječi američkog hip-hopera kubanskog porijekla Pitbula, čije energične pjesme mjesecima ne silaze sa muzičkih top-lista, a koji je hitom "I know you want me" zapalio svjetske klubove, te stekao planetarnu popularnost.

- Dobra muzika, društveni aktivizam je ono što me pokreće u životu i trudiću se da takav ostanem i ubuduće. S obzirom na to da dolazim sa Kube, trudim se da u svoje muzičko stvaralaštvo involviram što više kulture i zvukova iz te egzotične zemlje, koja plijeni pozitivnom energijom i snagom. Na taj način odajem poštovanje prema kubanskoj bogatoj kulturnoj baštini, a ujedno dajem podstrek mojih zemljacima koji se bave muzikom - istakao je harizmatični pjevač koji je svojim posljednjim muzičkim izdanjem "Planet Pit" stekao još veću slavu.

Naglasio je da strast prema životu najbolje pokazuje svojim glasom, kao i kroz sve čega se dohvati da radi.

- U budućnosti planiram mnogo stvari, osjećam da su mi se otvorila mnoga vrata i da to treba pametno da iskoristim. Mnogim latinskim muzičarima sam svojim uspjehom dao nadu da i oni to isto mogu postići svojim talentom i kreativnošću - pojasnio je Pitbul.

Ne skriva da mu je najvažnija podrška fanova bez kojih, kako kaže, ne bi bio tu gdje jeste.

- Planiram mnogo stvari, pripremam sad već nešto novo... Biće to mješavina različitih muzičkih pravaca i vibracija, mnogih važnih tema ću se dotaći kroz nove numere, ali ne želim o detaljima - dodao je energični hip-hoper, prenijeli su portali.

Poznati reper je imao sreće da sarađuje sa izvođačima kao što su Nikol Šercinger, Ejkon, Dženifer Lopez, Enrike Iglesias, Ašer, T-Pain, Ne-Džo... te tako dodatno učvrsti svoju poziciju u svijetu muzike.

Albumi

Prvo pojavljivanje Pitbula bilo je na albumu Lil Džona, "Kings of Crunk", poslije čega je 2004. godine objavio svoj debitantski album "M.I.A.M.A.".

Slijedila su dva albuma, "El Mariel" i "The Boatlift", koje je objavio 2006. i 2007. godine. Dvije godine poslije objavljuje svoj četvrti album, "Rebelution" a proslavlja se pjesmom "I Know You Want Me (Calle Ocho)".

Potom objavljuje još dva albuma, "Armando" koji je ujedno prvi album na španskom jeziku, te "Planet Pit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana