Kris Martin, Coldplay - Ne uklapamo se u muzičke kutije

Sanja Jokić
Kris Martin, Coldplay - Ne uklapamo se u muzičke kutije

Britanski alternativni rok bend "Coldplay" važi za jednu od najuspješnijih i najpopularnijih svjetskih atrakcija, a sa posljednjim, petim studijskim albumom neobičnog naziva "Mylo Xyloto" ponovo su osvojili vrhove muzičkih top-lista.


- Ovaj album se ne može uklopiti "u neku muzičku kutiju". Mislim da imamo mnogo toga sebi da dokažemo. Nema svrhe da to izbjegavamo - objašnjava frontmen benda Kris Martin.

Članovi benda izjavili su nedavno da su svjesni da su njihovi tekstovi ponekad "pomalo glupi", a Martin je kao primjer naveo pjesmu sa albuma "Mylo Xyloto" pod nazivom "Charlie Brown". Dodao je da mu se, bez obzira na tekst, pjesma veoma sviđa.

Martin smatra da je Rijanino gostovanje u pjesmi "Princess Of China" najsvetlija tačka na novom albumu.

Kritičari su album sa kojeg su se izdvojili singlovi "Paradise" i "Ecery Teardrop Is a Waterfall" ocijenili kao ambiciozan konceptualni album, sa muzičkom "ljubavnom pričom sa srećnim završetkom".

Energični pjevač je reagovao na informacije u britanskim blogovima u kojima je navedeno da jedan od najprodavanijih britanskih sastava namjerava da se rasformira. U nekim tekstovima je pisalo da se posljednji raspad dogodio kada su članovi benda obaviješteni da ih je američki rok gitarista Džo Satrijani tužio za plagijat.

- Da budem iskren, svaki put kada dobijemo neke loše vijesti, ja napustim bend na oko deset minuta - izjavio je Martin demantujući da je bend pred definitivnim raspadom.

Otkrio je da ga je veoma pogodila smrt pjevačice Ejmi Vajnhaus i da svaki put zaplače kada čuje njene pjesme.

- Rijetko kad plačem - samo stisnem zube i napravim grimasu. Međutim, njene pjesme me tjeraju na suze, ne zato što je umrla, već zato što su i inače dirljive - objasnio je Martin. Talentovani umjetnik izjavio je da jednog dana ne želi običnu sahranu, već koncert na britanskom Vembliju u čast njegove smrti. U intervjuu za magazin "IQ", Kris Martin se našalio, rekavši da bi volio da poslije njegove smrti bude snimljeno nekoliko albuma njemu u čast.

Gvinet

Kris je poznat i po braku sa oskarovkom Gvinet Paltrou, a često priznaje da se dok nije upoznao Gvinet osjećao kao gubitnik, naročito zbog toga što u prošlosti nije imao previše romantičnog iskustva.

Muzičar i glumica imaju dvoje djece, sedmogodišnju Epl i petogodišnjeg Mozesa.

Zanimljivo je da je Kris svojoj supruzi zabranio da sluša "Coldplay". Kaže da mu toliko smeta zvuk sopstvenog benda kada je kod kuće da Gvinet mora da čeka da on ode kako bi slušala neke od svojih omiljenih pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana