Kralj soula na otvaranju

Glas Srpske
Kralj soula na otvaranju

NIŠ - Međunarodni džez festival "Nišvil", na kome će nastupiti oko 50 bendova sa oko 500 izvođača, počinje danas u Nišu, javio je Tanjug.

Uvod u festival je otkrivanje spomenika Šabanu Bajramoviću na keju pored Nišave, u blizini Doma mladih, koje je organizator zakazao tačno u podne.

Prve večeri festivala, prema najavama, glavna zvijezda biće soul i bluz pjevač Solomon Bark. Na glavnoj bini nastupiće još Rambo Amadeus i grupa "Hazari" sa Kornelijem Kovačem.

Druge festivalske večeri nastupiće višestruki dobitnik nagrade "Gremi" Džordži Fejm, pjevačica Zdenka Kovačiček, a muzički omaž Šabanu Bajramoviću izvešće grupa "Kal" iz Beograda.

Beni Golson i Manu Dibango imaće nastup treće večeri, a "De faz", Terje Ripdal i Vladimir Četkar nastupaju četvrte večeri festivala. Izvođači će nastupati na pet bina unutar i izvan niške Tvrđave.

Na "Muvi stejdžu" biće prikazani filmovi iz istorije džeza. "Roling stejdž" je zapravo otvoreni autobus koji će kružiti gradom. I ove godine u okviru festivala biće organizovane besplatne radionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana