Koncertom Lili Alen otvoren deseti Egzit

Glas Srpske
Koncertom Lili Alen otvoren deseti Egzit

Koncertom mlade britanske pop zvijezde Lili Alen, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u četvrtak uveče počeo je jedan od najvećih muzičkih događaja u ovom dijelu Evrope, jubilarni deseti "Egzit" festival, javio je Tanjug.

Nastupom Alenove koju je publika pozdravila uz burne ovacije, počeo je četvorodnevni muzički hepening tokom koga je planirano da na 28 bina nastupi više od 500 izvođača.
Publika se prije nastupa britanske pjevačice na glavnoj bini zabavljala uz muziku benda "Darkvud dab".
Po procjeni organizatora, "Egzit" će posjetiti između 150.000 i 200.000 ljudi iz Srbije i inostranstva. Među 12.000 gostiju iz inostranstva, i ove godine je najviše ljubitelja muzike i "Egzita" iz Velike Britanije, oko 9.000.
Odmah poslije Alenove na scenu je izašao njen sunarodnik, hip-hoper Ruts Manuva.
Publika će imati prilike da čuje njujoršku muzičku divu Peti Smit, pionire rane elektronske muzike "Kraftverk", "Prodidži", "Mednes", Maksa Romea sa Jamajke, sa njegovim specifičnim rege zvukom, najveći velški rok sastav "Manik Strit pričers"...
Neposredno pred početak muzičkih dešavanja na "Egzitu", na Petrovaradinskoj tvrđavi je izložbu fotografija "Vojvodina", poznatog umetnika Dragoljuba Zamurovića, zajedno sa autorom, otvorio zamjenik šefa Misije OEBS u Srbiji Tomas Mur.
Kapije "Egzita" su otvarane u 17 časova i tako će biti svakog dana, a zatvaraće se u tri sata poslije ponoći, poslije čega nije moguć ulazak na tvrđavu.
Kao najveće zvijezde drugog dana festivala , za petak su bili najavljeni velški rok buntovnici "Manik strit pričers" i američki alternativci "Korn".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana