Koncert Josipe Lisac u Banjoj Luci

A. R.
Koncert Josipe Lisac u Banjoj Luci

Hrvatska pjevačica Josipa Lisac održaće koncert u petak, 22. maja na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci u okviru Mjeseca muzike "Heineken Music Stage" Banja Luka 2009. Početak koncerta zakazan je za 21 čas, a organizator je agencija "Front Stejdž".

Ulaznice koštaju 20 maraka, mogu se kupiti u "Hard rok kafeu", a na dan koncerta na tvrđavi Kastel, potvrdio je Siniša Tomić iz agencije "Front Stejdž".

Josipu Lisac označavaju kao unikatnu pojavu muzičke i javne scene ovih prostora. U njenu biografiju upisani su brojni albumi "Dnevnik jedne ljubavi", "Lisica", "Boginja", "Jahači magle", "Balade", "Život"...

Kao dijete izuzetnog muzičkog talenta, već u 10. godini Josipa Lisac je postala članicom hora Hrvatske radio-televizije. Pjevajući ozbiljni muzički repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne muzike, stekla je svoje prvo, a zatim i sve bogatije muzičko obrazovanje.

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav sa popularnim rok pjevačem i kompozitorom, Karlom Metikošem, potpuno je zaokružila njen muzički i životni put. 

Njihov prvi zajednički album, iz 1973. godine, "Dnevnik jedne ljubavi", ostaje do danas rado slušan.

Najnoviji album "Živim po svome" Josipa Lisac predstavila je u februaru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana