Konačno otkrivena tajna pjesme 'Oči boje duge'

GS
Foto: YouTube

Pjevač Igor Todorović, poznatiji kao Doktor Igi, doživio je veliki uspjeh devedesetih godina. Njegova čuvena pjesma "Oči boje duge" traje i danas, nakon 30 godina.

Kako mnogi ističu, ova pjesma obilježila je jednu muzičku epohu i njegovu karijeru. 

Ipak, u jeku popularnosti on je odlučio da se povuče sa estrade, a danas vodi miran život. I dalje snima pjesme i nastupa, ali znatno slabijim intenzitetom. 

Sada, 30 godina otkako je ova numera snimljena, pjevač je otkrio kako je ona nastala i kome je posvećena.

"Pjesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu vidio neku djevojku, svidjela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da šuti da bi snimio to na kasetofonu. Poslije je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i producent i ja smo odmah osjetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi", rekao je Igi jednom prilikom u emisiji "Ami Dži Šou".

"Ja sam je kasnije posvetio jednoj drugoj djevojci tek kad sam je otpjevao, zna ona ko je to, to je najbitnije", ispričao je pjevač nedavno u jednom podkastu, prenosi "Pink".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana