Klikeri na novim pjesmama rade punom parom

Marija Karajlić
Klikeri na novim pjesmama rade punom parom

Na novim pjesmama radimo punom parom. Sve nove numere polako ubacujemo u repertoar, izvodimo na svirkama, tako da naši fanovi već mogu da čuju neke naše pjesme.

Rekao je to "Glasu Srpske" jedan od članova banjalučkog benda "Klikeri" Miodrag Simić - Simke i dodao da, nažalost, zbog finansija neće još neko vrijeme ulaziti u studio.

- Želimo da sve odradimo što profesionalnije, a za to su potrebna ogromna sredstva - pojašnjava Simić.

Dodaje da su u novim projektima dosta muzički i aranžmanski napredovali.

- Taj pomak se osjeti i moram da kažem da su nove pjesme naišle na pozitivan odjek kod ljudi. Uglavnom, stvaramo i pravimo, a kad se ukaže prilika snimićemo - naglašava Simić.

Dodao je da trenutno nemaju video-spotove, ali da je u planu da se radi i na tome.

- Svjesni smo da je ovo doba vizuelnog, tako da nam je u planu snimanje više spotova, a to nadamo se slijedi uskoro. Trenutno jedino postoje "uploadi" na "Jutjubu" . Tu su snimci sa svirki kao i snimci sa dema - kaže Simić.

Naglašava da je muzički pravac benda garage punk - rock.

- Ne držimo se dosta nekih "granica", i sviramo kako osjećamo... Prvenstveno, važno je da se nama sviđa, da mi uživamo dok sviramo pjesme, jer će to i publika da osjeti. Na nekim starim pjesmama smo uradili nove aranžmane, tako smo ih sad "dotjerali i osvježili" baš onako da ih prilagodimo našem sadašnjem "strujanju" - naglasio je Simić.

Naglašava da će tokom ove godine biti aktuelni i nastupi na festivalima.

- Prijavili smo se, između ostalog, na "Demofest" kao i na "Egzit". Prijavljujemo se na svaki festival u regionu, jer je to odličan način da se promovišemo, kao i da se družimo sa ostalim bendovima - naglasio je Simić.

Dodao je da se, nažalost, broj ovakvih manifestacija smanjuje iz godine u godinu.

- Više smo zastupljeni po klupskim svirkama, jer je sve manje festivala, a i oni koji su značajniji prvenstveno daju šansu i guraju bendove koji žive od stare slave. Ne daju baš mnogo šansi i vremena mladim i kvalitetnim bendovima, jer pored nas, puno je mladih bendova koji zaslužuju šansu da se njihova muzika čuje - rekao je Simić.

Naglasio je da su u bendu veoma zadovoljni zbog činjenice da postaju prepoznatljivi u regionu.

-         Poslije dosta godina rada, naša muzika odjekuje u regionu, a potvrda za to su nastupi u Hrvatskoj i Srbiji - istakao je Simić.

Noćni život

Članovi benda kažu da je što se tiče klupske scene, "sve nekako nazadovalo".

- Žalosno je to što u Banjaluci postoji jedan klub koji organizuje svirke i jedan omladinski dom gdje se može svirati, a da to nije turbo folk. To je poražavajuće stanje, jer grad generalno nazaduje i kad je riječ o kulturnoj sceni. Još je gore kada vidimo šta današnji klinci slušaju i koga posmatraju kao uzor - kažu "klikeraši".

Osnivanje

"Klikeri" su osnovani 2005. godine u Banjaluci. Iako su mnogo vremena proveli u zajedničkom sviranju i stvaranju pjesama, te godine su kažu, imali prvi nastup i tu godinu priznaju kao zvaničnu godinu nastanka benda. Od tada su aktivni na banjalučkoj sceni.

Aktivni članovi benda su Saša Galić - gitara i vokal, Miodrag Simić - bas gitara i prateći vokal, Darko Babić - gitara i prateći vokal i Igor Ćosić - bubanj. Prvu postavu činili su Saša Galić (svirao bas) i Igor Ćosić, a kasnije im se pridružio Darko Babić, i tada je snimljen demo "Kad se nadam". Poslije toga na mjesto basiste je došao Miodrag Simić, dok je Galić prešao na gitaru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana