Keti Peri izjednačila rekord sa Majklom Džeksonom

Jelena Bjelica
Keti Peri izjednačila rekord sa Majklom Džeksonom

Čak pet singlova sa najnovijeg albuma sve popularnije američke pop pjevačice Keti Peri u posljednjih nekoliko sedmica našlo se na prvom mjestu američke top-liste singlova.

Trenutno je Keti jedini ženski izvođač kojem je uspjelo da plasira pet singlova sa istog albuma na prvo mjesto liste. Ovo je takođe i prvi album u posljednjih 19 godina sa kojeg je skinuto pet singlova koji su završili na prvom mjestu američke liste singlova "Bilbord".

Tako je ona ovih dana taj rekord izjednačila sa kraljem popa Majklom Džeksonom, koji je do sada jedini imao pet pjesama sa jednog albuma koje su završile na prvom mjestu američke top-liste.

Numera "Last Friday Night" (T.G.I.F.) peti je singl Keti Peri sa njenog albuma "Teenage Dream" koji je dostigao sam vrh prestižne liste "Bilbord".

Tu su se do sada našle i pjesme "Californa Girls", "Teenage Dream", "Firework" i "E. T.".

Da ova pjevačica ima još razloga za zadovoljstvo pokazuje i podatak da je MTV objavio nominacije u 14 kategorija za ovogodišnji "Video Musis Awards", koji će biti održan 28. avgusta u Los Anđelesu, a upravo Keti Peri predvodi sa čak devet nominacija.

Američka pjevačica dobila je najviše nominacija za različite spotove sa svog posljednjeg albuma.

Spot za pjesmu "Forework" nominovan je u kategorijama video godine i najbolji video ženskog izvođača, video-materijal za pjesmu "Last Friday Night" (T.G.I.F.) nominovan je u kategoriji najbolji pop video, dok je spot za pjesmu "E.T." nominovan u kategoriji najbolji specijalni efekti.

Svoj treći studijski album "Teenage Dream" Keti je objavila u avgustu prošle godine. Debitovao je na prvom mjestu "Bilbordove" 200 liste albuma, a samo u prvoj sedmici prodato je 192.000 kopija.

Keti je međunarodni uspjeh postigla provokativnim singlom "I Kissed A Girl" ("Poljubila sam djevojku"), koji je punih sedam sedmica bio na prvom mjestu "Bilbordove" top-liste i koji je bio hit u 30 država. Njen drugi album "One of the Boys" ostvario je platinasti tiraž.

Poznata je i po tome što često nosi veoma ekstravagantnu i provokativnu odjeću. Udata je za britanskog glumca Rasela Brenda.

Štrumpfeta

Keti Peri pozajmila je nedavno svoj glas Štrumpfeti u dugometražnom 3D filmu "Štrumpfovi". Pjevačica, čiji spotovi nerijetko izgledaju kao crtani filmovi, pojavila se prvi put na velikom platnu, ali samo u obliku animiranog lika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana