Kenijac Očijeng 26. žrtva Nenada Borovčanina

Darko Pašagić
Kenijac Očijeng 26. žrtva Nenada Borovčanina

BANjA LUKA - Srpski profesionalni bokser Nenad Borovčanin zabilježio je još jednu pobjedu. Njegova 26. uzastopna žrtva na profesionalnom ringu bio je Kenijac Rajmond Očijeng, koga je nekadašnji član Slavije ubjedljivo savladao jednoglasnom odlukom sudija na poene (sva trojica arbitara bodovala meč 60:54).

Ovaj prestiž meč u kruzer kategoriji održan je u "Feltins areni" u Gelzenkirhenu kao posljednja uvodna borba duela u teškoj kategoriji između Ukrajinca Vitalija Klička i Poljaka Alberta Soznovskog.

Napravio sam još jedan važan korak u svojoj karijeri i po ko zna koji put uspješno prezentovao srpsku zastavu cijelom svijetu. Bio je ovo treći put da boksujem u uvodnim borbama braći Kličko, ali prvi put u direktnom internacionalnom TV prenosu, što je za mene bio motiv više da pobijedim. Potrudio sam se da na najbolji mogući način prezentujem srpski sport, što ću se truditi da radim i u budućnosti - istakao je u telefonskom javljanju za "Glas Srpske" iz Gelzenkirhena Nenad Borovčanin.

O svom rivalu iz Kenije, koji ima nadimak King Kong, Borovčanin ima samo riječi hvale.

- Bio je ovo moj najteži rival u dosadašnjoj karijeri, što govori i njegov skor od 21. pobjede uz 17 nokauta. Ovaj trijumf će mi donijeti veliki broj bodova na svjetskoj rang-listi. Slijedi odmor do srijede kada nastavljam treninge po planu i programu mog novog trenera Frica Zduneka, kako bi što spremniji dočekao početak avgustovskih priprema sa njim. Cilj mi je da u ovoj godini osvojim neku od prestižnih titula i budem korak bliže do samog svjetskog vrha. Predstoji težak period treninga, ali bez velikih odricanja nema ni velikih rezultata - dodao je Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana