Karlos Santana sutra u Beogradu

Glas Srpske
Karlos Santana sutra u Beogradu

Jedan od najvećih gitarista svih vremena, Karlos Santana nastupiće sutra uveče u Beogradu, javio je Mondo.

Beogradski koncert je dio turneje ovog poznatog muzičara, koji će predstaviti izdanje "Multi-Dimensional Warrior", odnosno kompilaciju svojih najvećih hitova pa će publika imati priliku da čuje pjesme poput "Oye Como Va" i "Black Magic Woman ". 

Karlos Santana je dobio desetak "Bay Area" muzičkih nagrada, uključujući šest za najboljeg gitaristu i tri za najboljeg muzičara godine.

"Billboard" magazin ga je 1996. nagradio nagradom "Century", najvećim priznanjem za životno dostignuće, a besmrtan u svijetu zabave postao je 1998. godine kad je dobio svoju zvijezdu na holivudskom "Walk of Fame ".
Santanina muzička karijera stagnirala je osamdesetih godina, a početkom devedesetih prodaja njegovih ploča je stala. Sve se promijenilo izlaskom albuma "Supernatrural" 1999, gdje je sarađivao sa nekoliko poznatih muzičara, među kojima je Erik Klepton. Tako se desilo da je Karlos Santana, koji stvara muziku već pet decenija, na pragu novog milenijuma dosegao vrhunac karijere.

Ovaj muzičar je više puta proglašavan za najboljeg pop-rok gitaristu svih vremena u anketama sprovedenim u "Plejboj" časopisu, a 1988. godine dobio je "Gremi" za najbolje instrumentalno rok izvođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana