Karlos Santana ide u penziju

Glas Srpske
Karlos Santana ide u penziju

Jedan od najboljih gitarista svih vremena Karlos Santana najavio je da će za šest godina otići u penziju, ali ne bilo kakvu. Naime, Santana namjerava da osnuje crkvu na Havajima i to kada napuni 67 godina.

- Prekinuću da sviram kada napunim 67 godina i radiću ono što sam oduvijek želio - da budem sveštenik kao Litl Ričard - otkrio je Santana za magazin "Rolingstoun", dodajući da mu je vjera mnogo pomogla da prevaziđe teška vremena u svom životu.

Santana je trenutno na turneji, čiji će završetak biti 12. oktobra u Kaliforniji. Uskoro bi trebalo da objavi dvostruki album, što će biti njegov 38. nosač zvuka u karijeri, na kojem će se naći i neke njegove malo poznate pjesme.

Ipak, uprkos stalnim uspjesima na polju muzike, Santana je odlučio da proba da pronađe još neki dar.

- Nije mi se smučilo ono što radim, ali držim da mi je Bog dao dar da prenosim poruku i bez gitare, te da pomognem ljudima da se pokrenu kada se nađu u koliziji sa onim što je proklamovano u Bibliji - kaže muzičar.

Santana je govorio i o svom nedavnom razvodu od žene sa kojom je bio u braku 34 godine i kako je pomišljao čak i na samoubistvo. Vjera mu je, kaže, pomogla da se riješi tih misli i da prebrodi težak period u životu.

- Ono što sam naučio jeste da moraš da dopreš do tamne strane svoje duše kako bi pronašao svjetlo, a to sam ja upravo učinio prošle godine - kaže Santana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana