Jovan Maljoković i “Balkan salsa bend” nastupili u Banjaluci: Spoj džeza i tradicionalne muzike

I. B.
Jovan Maljoković i “Balkan salsa bend” nastupili u Banjaluci: Spoj džeza i tradicionalne muzike

BANjALUKA - Beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković sa svojim “Balkan salsa bendom” banjalučkoj publici priredio je nezaboravan koncert u Banskom dvoru.

Publika je u četvrtak uveče uživala u prepoznatljivim zvucima Maljokovićeve muzike, u spoju džeza i tradicionalne muzike.

Na koncertu je premijerno predstavio novi album “Reka života”, a ovo je njegov 13. autorski album koji je izašao u novembru prošle godine, ali zbog pandemije virusa korona nije ranije promovisan.

Maljoković je istakao da je ovaj koncert u Banjaluci prvi pred publikom poslije više od godinu dana.

- Mnogo su nam nedostajale svirke uživo. Svirali smo kompozicije sa novog albuma “Reka života”, ali i neke kompozicije za koje mislim da je potrebno da prođe vreme i da čovek stekne iskustvo, shvati šta je važno, zašto je odabrao muziku i da dođete do nekih svojih originalnih tonova i muzike sa kojom možete sa ponosom da predstavljate svoju zemlju - kazao je Maljoković i dodao da su to pjesme koje voli i koje su za njega važne, a koje izvodi u pratnji svog benda sa kojim svira godinama.

On je jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji, a sa svojim orkestrom je nastupao na svim domaćim, ali i na brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi. Od prvog albuma je koristio balkansku muziku u svojim džez kompozicijama. U jednom intervjuu je istakao da je etno-muzika naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana