“Jesenja sonata” u zvuku ruskih romansi

B.P.
“Jesenja sonata” u zvuku ruskih romansi

BANjALUKA - U okviru Međunarodnog muzičkog festivala “Jesenja sonata” bariton Vasa Stajkić večeras od 20 časova održaće solistički koncert pod nazivom “Melodije moje duše” u Banskom dvoru.

Renomirani muzički umjetnici nastupiće uz pratnju pijaniste Arsena Čarkića iz Banjaluke. Stajkić, bariton i prvak opere, od 2000. godine stalni je član Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Od tada je ostvario više od 30 uloga u više od 400 predstava. Nastupao je u Norveškoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Poljskoj i Francuskoj. Bariton, karakterističan po svojoj toplini i snazi, svojim dubokim tonom savršeno se nadopunjuje sa zvucima klavira, koji pruža široku paletu dinamičkih mogućnosti - od nježnih, suptilnih tonova do dramatičnih eksplozija zvuka.

Umjetnički rad Arsena Čarkića karakterišu ne samo brojni resitali, solistički i koncerti s orkestrom, već i veliki broj kamernih nastupa, dok je njegovo iskustvo dirigenta mješovitih i muških sastava i ansambala često nagrađivano na horskim takmičenjima. Osim toga, komponuje, snima, izvodi, aranžira i producira filmsku i festivalsku muziku, često nastupajući i učestvujući u različitim umjetničkim projektima. Ova dva umjetnika osmislila su program od dva bloka ruskih romansi za glas i klavir.

Između nastupa, prvog i drugog bloka, publika će imati priliku da čuje i gosta koncerta - Hor Sv. Platonov Banjalučki - Istočnik. Na programu su djela ruskih romantičara (Čajkovskog, Rahmanjinova, Česnokova i Sviridova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana