Jamato bubnjari “zatresli” Beogradsku arenu

Agencije
Jamato bubnjari “zatresli” Beogradsku arenu

BEOGRAD – Atraktivnim i dinamičnim nastupom u okviru turneje “Gamushara” jamato bubnjari zatresli su sinoć “Beogradsku arenu” i ponovo oduševili domaću publiku, prenosi Tanjug.

Poznati japanski perkusionisti, koj su prvi put u Beogradu gostovali prije dve godine, publici su priredili dvočasovni muzičko-scenski spektakl, dobro zasmijali i ostavili bez daha svojim programom.

Interesantna scenografija, garderoba i osvjetljenje upotpunili su vrhunsko izvođačko umijeće, zanimljive trupe koja je formirana 1993. godine i koja sa sobom nosi instrumente stare oko četiri vijeka koji teže više od tone.

U impresivnim izvedbama na bubnjevima i dobro “uigranoj” koreografiji uživale su sve generacije, u publici je bilo i mališana, koji su došli sa porodicama, i mladih, ali i onih “u godinama”, kao i gostiju iz drugih gradova.

Desetoro članova Jamato grupe među kojima su i tri dame, energičan nastup u kome su dominirali brzi ritmovi završili su riječima “vidimo se” i publiku ostavili u uvjerenju da će ponovo doći u Srbiju.

Posebno je zanimljivo da oni van scene imaju izuzetno strog dnevni “ritam” - dan počinju tako što trče deset kilometara, a zatim vježbaju u teretani, jer njihovi koncerti iziskuju izuzetnu kondiciju.

Popodne zajedno vežbaju sviranje na bubnjevima, a zatim i pojedinačno do polaska na spavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana