Iznenada preminuo bubnjar Fu Fajtersa Tejlor Hokins

G.S.
Iznenada preminuo bubnjar Fu Fajtersa Tejlor Hokins

VAŠINGTON - Bubnjar muzičke grupe Fu Fajters (Foo Fighters) Tejlor Hokins, preminuo je iznenada u 51. godini, saopštio je bend.

Vijest o smrti pedesjetogodišnjeg muzičara bend je objavio na društvenim mrežama na dan kada je trebalo da nastupe na festivalu Lolapaluza u Sao Paulu u Brazilu

Muzički svet zatečen je tragičnom vešću o smrti Tejlora Hokinsa (50) koji je od 1997. član „Fu Fajtersa”, jednog od najvećih rok sastava na svijetu.

Iznenađenje je veće zbog činjenice da se bend nalazi na turneji po Južnoj Americi i da je u petak uveče trebalo da nastupe u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, a u subotu u Sao Paolu u Brazilu.

Festival „Esterio piknik” koji se održava u Bogoti objavio je sinoć da „Fu Fajtersi” neće svirati zbog „ozbiljnog medicinskog problema”, bez drugih detalja. Samo nekoliko sati kasnije uslijedila je objava o tragičnog i preranoj smrti Tejlora Hokinsa.

Njegovo tijelo pronađeno je u sobi hotela „Kaza Medina” u Bogoti u koji je bend bio smješten i za sada nema informacija o uzroku smrti. 

Tejlor Hokins je drugi bubnjar „Fu Fajtersa”, zamjenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dvije godine, od 1995. do 1997.

„Fu Fajterse” je osnovao Dejvid Grol, koji se proslavio kao bubnjar „Nirvane”, ali u svom bendu pjeva i svira gitaru.

Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za „Fajterse” budući da ga je procijenjivao jedan od najboljih bubnjara na svijetu.

Grol i Hokins imali su običaj da na koncertima povremeno zamjene uloge, pa je Hokins pjevao, a Grol svirao bubnjeve.

Brojni muzičari izražavaju žaljenje i nevjericu zbog neočekivane smrti Tejlora Hokinsa, iza kojeg su ostali supruga i troje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana