Igi Azaleja priredila provokativan koncert pred 42.000 ljudi

Tanjug
Foto: Tanjug

NOVI SAD- Slavna australijska rep muzičarka Igi Azaleja napravila je pravi spektakl i multimedijalni muzički šou sinoć na otvaranju 22. Egzit festivala u Novom Sadu na Glavnoj bini.

Koncert je započela svojim hitom “Work”, inače debi singlom, uz ogromno oduševljenje publike, pretežno tinejdžera i pripadnica ljepšeg pola, što i jeste njena glavna ciljna grupa.

Prema procjenama organizatora, oko 42.000 ljudi je pratilo njen koncert na Glavnoj bini, koji je uslijedio nakon spektakularno dugog vatrometa i otvaranja Egzita i koncerta popularne regionalne zvijezde Senide iz Slovenije, čiji je muzički pravac trep negdje u sličnom maniru kao Igi Azaleje.

“Dobro veče, ljudi. Vjerujem da svako od vas ima neke probleme, brige, nedaće, kao i ja, kao svi na svijetu. Ali, večeras me baš briga za sve to i vaše nevolje, jer ste ovdje došli iz jednog razloga, a to je da se dobro zabavite. Zato neću da čujem da nešto brinete, već hoću da vas vidim kako uživate sa mnom, da se lijepo zabavite, i ništa dalje”, poručila je Igi Azaleja publici.

Njeni fanovi iz cijelog svijeta, jer je bilo veoma mnogo stranaca, pratili su dva uzastopna nastupa provokativnih muzičarki koji na različitim stranama svijeta stvaraju relativno sličnu muziku u nekim segmentima.

Multitalentovana reperka u protekloj deceniji se probila kao jedno od najvažnijih imena globalno najpopularnijeg muzičkog pravca, koji se ukomponovao i sa hip hop žanrom.

Uslijedili su hitovi “Sally Walker”, “Spend It”, “Team”, a Azaleja je imala i četiri atraktivne plesačice koje su napravile vizuelni šou.

Sve vrijeme je Azaleja insistirala na provokativnom nastupu, tako da je izvela „tverkovanje“ da izmami uzdahe muške publike, a ta seksualna konotacija je non stop bila u prvom planu.

Iza ove muzičke senzacije i atrakcije na društvenim mrežama stoji više od 35 miliona ljudi, a među njima su i najveća muzička imena sa kojima je sarađivala poput Britni Spirs, Dženifer Lopez i Ariane Grande.

Pravo Igi Azaleje je Ametist Amelia Keli i ona ima za sobom muzičku karijeru od tek 10 godina, a umjetničko ime Igi Azaleja je uzela da bi se bavila muzikom, zbog čega se preselila u SAD iz rodne Australije već sa 16 godina.

Tokom koncerta sinoć na velikom video bimu su se smjenjivale njene slike i video radovi, a ona je priredila vrhunski plesačko-muzički šou kako se radi inače u Holivudu i muzičkoj industriji sa one strane okeana.

Set lista je bila ispunjena pjesmama koje publika želi da čuje i prati, tako da su djevojke, djevojčice i momci u masi znali gotovo sve riječi tih hitova.

U junu 2014. njeni singlovi „Fancy“ i „Problems“ došli su do prva dva mjesta Bilboardovih Hot 100, čime je izjednačila rekord koji su držali legendarni Bitlsi, na šta je duhovito odgovorila: „Radije bih bila Roling Stonsi“.

Njene pjesme i muzički spotovi "Pussy" and "Two Times" na Jutjub platformi dostigli su vrtoglavu gledanost.

Azaleja je na koncertu napravila presjek karijere kroz svoje albume “Ignorant Art” (2011), “The New Classic” (2014), “In My Defence” (2019) i noviji - “The End of an Era” (2021) i na Egzitu je otpjevala čak 20 numera kroz skoro 80 minuta dinamične svirke.

Nizala je numere “Black Widow”, “Impossible is Nothing”, “Started”, “Goddess”, “Peach Body”, “Cream”, a visoka produkcija svih Egzit koncerata podrazumijeva više video bimova koji direktno snimaju dešavanja na mejn stejdžu i na taj način publika iz udaljenih redova svoju miljenicu mogla je gledati na gigantskom platnu.

Izvođenje svake pjesme, rep hip hop muzičarka je morala da predstavi kroz “tverkovanje”, koje je demonstrirala u grupi sa svojim djevojkama na pozornici i uz to je često ubacivala pomalo vulgarne trenutke erotitske prirode, čime je ostavila nezaboravan utisak skandal majstora i time privukla pažnju publike oba pola.

Publika je uživala uz veliki broj pesama “Is That Right”, “Sex on the Beach”, “Just Wanna”, “Don’t Need Y’all”, “Woke up”.

Popularna reperka se odvažila da u svom maniru i aranžmanu obradi numere koleginica sa kojima je sarađivala: “Botty” (original hit od Dženifer Lopez), “Problem” (rimejk pesme Ariane Grande) i “Pretty Girls”  Britni Spirs.

Pred kraj koncerta Azaleja je izvela i obradu “No Mediocre” od repera T. I, kao i velike hitove “Nights Like These” i posebno - “Fancy”.

I dalje je svaka pjesma bila propraćena veoma vrelim provokativnim scenama i time je Azaleja obilježila prvo veče Egzit festivala na Mejn Stejdž pozornici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana