Ida Prester - Da biste uspjeli morate da budete što neobičniji

Mirna Pijetlović
Ida Prester - Da biste uspjeli morate da budete što neobičniji

Energičan nastup na Mejn stejdžu Egzit festivala prije američke hip-hop ikone Misi Eliot, novi singl "Bivša cura" koji se može besplatno skinuti na Egzitovom sajtu, te angažman voditeljke na predstojećem "Jelen Demofestu" u Banjaluci, samo su neke od novina u profesionalnom radu simpatične novinarke i pjevačice hrvatske elektro pop grupe "Lolobrigada" Ide Prester.

O svemu ovome, ali i o drugim zanimljivim stvarima i pogledima na probleme muzike današnjice, Ida je pred sam nastup ispričala za "Glas Srpske" u vrelom pres-kutku Egzit festivala.

- Početkom ove godine nastupili smo u prepunom "Demofest klubu", pa pretpostavljam da smo se svidjeli publici i cijeloj ekipi koja stoji iza DFK mašinerije, poslije čega se rodilo povjerenje, koje je rezultovalo pozivom da vodim Demofest - kaže Ida.

Ova, prije svega dokazana voditeljka, ali i egzotična "pojava" pred kamerama, zbog svog jedinstvenog treš stila oblačenja, kaže da joj je drago što će upravo ona voditi Demofest.

- Do sada nisam nikako bila na Demofestu, a čula sam sve pozitivne komentare o organizaciji festivala i cijeloj njegovoj koncepciji. Velika mi je čast da budem dio te ekipe - priznaje Ida.

Prije nekoliko dana, "Lolobrigada" je "izbacila" u promet novu pjesmu "Bivša cura", koju su i egzitovci imali priliku da čuju na nastupu ove grupe, ali i besplatno skinu sa oficijelnog sajta festivala.

- Nadam se da će se našim fanovima svidjeti nova pjesma, a mi radimo punom parom, pa, ako bude sve u redu, do kraja godine treba da završimo novi album - najavljuje Ida.

Muzika i bend, kaže, velika su joj ljubav, ali danas se od ljubavi ne može živjeti.

- Svako od nas ima posao sa strane, jer se danas od muzike teško može normalno živjeti. Prošlo je vrijeme kada se moglo veoma dobro živjeti od prodaje albuma. Danas ako želite da imate neki profit od ovoga posla, morate stalno da se koncertno angažujete, u suprotnom - propali ste - kaže Ida.

Prema njenim riječima, ali i iskustvu, da biste bili primijećeni, morate da radite na što neobičnijem izgledu, kao i prepoznatljivom scenskom nastupu (što ovaj bend definitivno i radi), što je, priznaje, užasno naporno, ali s druge strane i jako zanimljivo i inspirativno.

- Ono zbog čega se jako ljutim je to što ja, kao voditeljka, mogu da zaradim sama, koliko i cijeli bend. To vam sve govori o stanju muzike danas i koliko se ona uopšte cijeni na našim prostorima - kaže Ida.

Dodaje da bi mnogo više voljela da sve svoje vrijeme može posvetiti bendu, te da pojedine voditeljske angažmane nerado prihvata.

- Ne volim baš da radim i vodim svašta, ali zbog današnjeg stanja na našim prostorima primorani ste da radite svakakve stvari, prije sve zbog lične egzistencije - rekla je Ida.

Kada je u pitanju nastup grupe "Lolobrigada" prije legendarne hip-hoperke Misi Eliot, Ida kaže da joj je osjećaj pred sami nastup izgledao "malo bizarno".

- Nikada nismo nastupali pred tolikom publikom, pa moram da priznam da nas baš drma trema, jer smo mi, ipak, mali klupski bend. Misi Eliot je jedna veličina, iza koje stoji cijela "mašinerija" plesača, pjevača, muzičara, majstora tona i svjetla... Strah me je i od komunikacije sa tolikim brojem gledalaca, moraćemo da se baš rastrčimo po bini da bi to sve izgledalo dobro. Bez obzira na sve, jako se veselimo nastupu - ispričala je Ida pred nastup na Egzitu.

Međutim, Ida i Petra Cigoj, ali i ostatak benda, imali su fenomenalan nastup, na kojem su bukvalno šljokice letjele na sve strane, pucale su suknje, spadale štikle... U svemu ovome odlično su se snašle, uz zanimljivu podršku gošći, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a djevojke su bukvalno u gaćama, u svom prepoznatljivom stilu, zadovoljno odskakutale sa bine.

Saradnja

- Strašno bih voljela da napravim pjesmu sa Lakom i njegovom ekipom. Međutim, kada sam mu poslala par tekstova, on mi je rekao "da su bez veze". Ali neću tako lako odustati, probaću da ga nagovorim da on napiše tekstove. Priliku da mu se "uvučem pod kožu" probaću da iskoristim na Sarajevo film festivalu, gdje ćemo zajedno nastupati - kaže Ida Prester.

Lična karta

"Lollobrigade" su već dobro poznate ovdašnjoj publici. "Manekenke koje pjevaju", bend iz Zagreba, sebe predstavljaju riječima koje malo koga, baš kao i njihov nastup, mogu da ostave ravnodušnim: "Najšljokičastiji hrvatski elektrobablgam treš duo, formery known as Lolobrigada girls, više ne nastupaju kao karaoke atrakcija uz seksi matricu." Njihov nastup je mnogo više od nastupa, budite spremni na iznenađenja i na provokaciju dok skačete i njišete se...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana