Hor “Aleksandrov” i Emir Kusturica u punom “Sava centru” FOTO

Agencije
Hor “Aleksandrov” i Emir Kusturica u punom “Sava centru” FOTO

Beograd - Hor Ruske armije “Aleksandrov” i Emir Kusturica sa svojim “The No Smoking Orchestra” održali su sinoć koncert u punoj velikoj sali “Sava centra”, prenose agencije.

U prvom dijelu koncerta nastupio je ruski ansambl, prepoznatljiv širom svijeta po svom snažnom i sugestivnom pjevanju, kojim ostavlja dubok utisak na gledaoce.

Publika, u kojoj je sinoć bio i premijer Srbije Ivica Dačić, gromoglasnim aplauzom je pozdravila hor i orkestar i izvođenje pjesama “Kalinka”, “Oči čarnije”, “Ey ućnjem”, “Poljusćko polje” i druge.

Prisutne je posebno zadivio folklorni ansambl koji je u tradicionalnim nošnjama predstavio igre iz različitih krajeva Rusije, bogato kulturno nasljeđe, demonstrirajući veoma zahtjevne pokrete.

Pjesme “Čilabe” i “Ederlejzi” iz pank opere “Dom za vješanje” reditelja Emira Kusturice, u izvođenju hora “Aleksandrov”, bile su uvod u nastup “The No Smoking Orchestra”.

Kusturica je izašao na scenu u crnom odjelu sa leptir mašnom i bijelom gitarom, pozdravivši duhovito prisutne u sali:

- Svi koji večeras misle da sam se ja ovako obukao povodom 50-godišnjice Džejmsa Bonda, varaju se. Za moj večerašnji autfit pobrinula se firma “Kad budem još mlađi” u vlasništvu prisutnog Matije Bećkovića – rekao je on.

Prvu pjesmu Kusturica je posvetio “svim našim sunarodnicima koji tamniče u svjetskim zatvorima, a okrivljeni su prije presude”.

U pratnji hora “Aleksandrov” članovi sastava “The No Smoking Orchestra”, čiji specifičan stil oduševljava publiku širom svijeta, izveli su tokom 40-minutnog koncerta numere “Was Romeo Really a Jerk”, “Pitbul terijer”, “Evergrin”, “Bubamara”.

Kusturica i violinista Dejan Sparavalo nasmijali su publiku svojevrsnom mini predstavom.

Sparavalo, koga je poznati reditelj u šali predstavio kao jedinog muzičara koji je novcu rekao “ne” i čovjeka sumnjive seksualne orijentacije, svirao je violinu na Kusturičinoj cipeli, a zatim držeći je na svom vratu.

Držali su gudalo i između sebe, ustima, sve vrijeme svirajući, a pokazali su svoje muzičke vještine i na “gudalu” velikih dimenzija koje su pridržavale dvije devojke iz publike.

Na kraju koncerta je hor “Aleksandrov” otpjevao “Tamo daleko” pred publikom koja je stojeći aplaudirala, kao i poznatu rusku pjesmu “Kaćuša”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana