Hladno pivo slavi 35 godina u Beogradskoj Barutani

Tanjug
Hladno pivo slavi 35 godina u Beogradskoj Barutani

BEOGRAD - Pank rok bend Hladno pivo održaće 2. i 3. juna (21:00) koncerte u "Barutani" na Beogradskoj tvrđavi, u sklopu turneje „35 za 35“, saopštila je danas promoterska kuća Long plej.

Hladno pivo obilježava 35 godina postojanja na turneji sa isto toliko koncerata, među kojima su za sada pored Beograda najavljeni i Zagreb, Banja Luka, Minhen i drugi gradovi, u još neobjavljenim prostorima, a za kraj marta najavljuju novi singl i spot.

Poslednji samostalni koncert u Beogradu, svoj najveći do sada, Hladno pivo je održalo letos na stadionu "Tašmajdan", a pevač i autor Mile Kekin ističe da uživa u nastupima u manjim prostorima, kakva je Barutana, jer se tu sve čuje i vidi, saopštio je promoter. "Mogu malo da se zezam i spontano najavim pesmu čiji sam tekst davno zaboravio, što zna da ispadne dosta smešno. Zato, cijenjena publiko, ponovite i stare i nove, jer ko zna gde će nas veče odvesti", poručio je pjevač.

Prema njegovim rječima, svirke u prostoru na otvorenom u "Barutani" zahtjevaće "klupski pristup" što znači da bend ne misli da svira samo najveće hitove, već može da "šara" po repertoaru i pjesmama koje nisu dugo izvodili u Beogradu. Zagrebački bend, osnovan 1987. godine, objavio je osam studijskih albuma, počev od kultnog prvenca “Džinovski” (1993) do poslednjeg “Dani zatvorenih vrata” (2015), zabeleživši niz regionalnih hitova poput “Pjevajte nešto ljubavno”, “Trening za umiranje”, “Šamar”, “Samo za taj osjećaj” ili “Nije sve tako sivo”.

Kao najavu novog albuma, Hladno pivo je prethodnih par godina unazad objavilo singlove “Kišna neđelja” i “Carpe diem”, a snimljena je i pandemijom nadahnuta “I ovo će proći”, gde su se bendu kao gosti priključili brojni regionalni muzičari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana