Hiljadu muzičara i 40 bina - otvorene kapije Egzita

GS
Foto: RTS

NOVI SAD- U Novom Sadu počinje 21. festival Egzit.

Tokom četiri dana na 40 bina nastupiće hiljadu muzičara, a organizatori očekuju više od 200.000 posjetilaca.

Na Egzitu, i ove godine nastupaju najveće muzičke svjetske zvijezde, ali ovaj festival poseban je po tome što na Petrovaradinskoj tvrđavi postoji ukupno 40 bina i zona. Ove godine, karte se prodaju u više od 100 zemalja svijeta.

Egzit je inače prvi veliki festival u svijetu održan nakon i tokom pandemije virusa korona.

Tada je i oboren rekord po broju stranih turista koji su za 20 godina postojanja došli na festival. Prvo mjesto gdje se okupljaju je kamp, koji ove godine ima kapacitet od 4.000 mjesta.

Čak 80 odsto smještaja u gradu, rezervisano još u decembru mjesecu, a sada više mjesta nema. Gosti još uvijek pristižu, traži se privatan smještaj, čak i smještaj u okolnim gradovima.

Iz organizacije Egzit festivala napominju da je ove godine pripremljen jedan od najjačih programskih izdanja festivala.

Kao najveća imena izdvajaju se Kalvin Haris koji nastupa u subotu na Glavnoj bini Egzit festivala, zatim Nik Kejv sa svojom grupom "Bed sids" koji nastupa u petak, a glavna zvijezda večeri na otvaranju je hip-hop diva Igi Azalija.

Za one koji su navikli da dočekaju dan na tvrđavi, posljednji nastupi traju do 8 ujutro na Dens areni i No slip bini. Svečano otvaranje i vatromet - tradicionalno - u ponoć. 

Čitav kontingent četvorodnevnih ulaznica je rasprodat još prije nekoliko dana i očekuje se preko 50.000 posjetilaca u toku samo jedne večeri, što će u zbiru biti preko 200.000 ljudi za četiri festivalske večeri, prenosi RTS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana