Havijer Kondea nastupio na Treći međunarodni festival klasične gitare

Gr. D.
Havijer Kondea nastupio na Treći međunarodni festival klasične gitare

BANjA LUKA - Jedan od najpoznatijih flamenko gitarista na svijetu Havijer Konde nastupio je u Banskom dvoru, u okviru Trećeg međunarodnog festivala klasične gitare.

Čudesnog muzičara u svijet sviranja uveo je otac, a podučavao ga je maestro Andres Batista. Na prvim javnim nastupima počeo je da dobija najprestižnije nacionalne nagrade, a već u osmoj godini života imao je svoj prvi javni nastup u San Francisku. Prije pet godina objavio je prvi solo album "Omaž velikanima gitare", a nastupao je sa poznatim umjetnicima kao što su Manolo Sanlukar, Enrike de Melkor, Lebrijano, Jose Merce i mnogi drugi.

Konde se banjolučkoj publici predstavio kompozicijama  "Barolio la vina", "Bordones granainos", "Costa brava", "Castillo de hajuen", "Brisas Antillanas", "Gitana", "Sevilla", "Mis Flecos" i mnoge druge.

Pored Konde, Banjolučanima se predstavila i Vera Ogrizović, koja je sviranje učila u Beogradu, kod profesora Nadežde Kondić i u Parizu, kod Rafaela Andie, gdje je diplomirala i magistrirala. Nastupala je na Bemusu, Belefu, Međunarodnoj tribini kompozitora, u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, širom Srbije, kao i u Francuskoj, Grčkoj i Finskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana