Hari Stajls i Kleopatra Nikolić među nominacijama za muzičke Ajvor nagrade

Tanjug
Foto: NME

LONDON - U nominacijama za muzičke nagrade "Ajvor 2023 sa Amazon mjuzikom", koje će biti dodeljene 18. maja u Londonu, vode pop pevač Hari Stajls i Kid Harpun sa tri, koliko imaju Kleopatra Nikolić i Din Inflo Džosaja Kaver, saopštili su organizatori.

    U konkurenciji za nagrade Ajvro Novelo, koje se dod‌jeljuju od 1956, muzičkim autorima iz Velike Britanije i Irske, u kategoriji za "Autora godine" se nalaze Florens Velč, Hari Stajls i Kid Harpun, Rajan Tizdejl i Hester Čejmbers, Džordž Danijel i Mat Hili i Sentral Si i Jang Čenks.

    Za najbolji album su nominovani autorski Arktik mankiz sa "The Car", Obongjajar i "Some Nights I Dream of Doors", Fauntejns Di Si "Skinty Fia", dok se u ovoj kategoriji Kleopatra Nikolič i Din Inflo Džosaja Kaver nalaze dva puta - za autorski rad na albumu Litl Simza "No Thank You" i SAULT-ov "11", uz koautore Džamara Notona i Džeka Penjatu.

    Inače, puno ime britanske muzičarke Nikolić je Kleopatra Zvezdana i poznatija po umetničkom imenu Kleo Sol. Srpsko-špansko-jamajčanskog porekla Nikolić blisko sarađuje sa producentom Inflom i objavila je albume "Rose in the Dark" (2020) i "(2021), a pretpostavlja se da je članica tajanstvenog arenbi kolektiva Sault.

    U kategoriji najizvođenijeg muzičkog dela su Ed Širan sa pjesmama "Bad Habits " i "Shivers", Kejt Buš sa starim hitom "Running Up That Hill", koji se pojavio prošle godine u seriji "Čudnije stvari", Stajls sa "As it Was" i Glas animals sa "Heat Waves".

    Od ostalih nekoliko kategorija, tu je "Za najbolju pesmu muzički i tekstualno" gde se takmiče Stajles sa "As It Was", Tom Odel i "Best Day of My Life", Kejti Gregson Mekliod "Complex", SAULT sa "Stronger" i Florens end d mašin sa "King".

    "Muzika nominovana ove godine za Ajvora Novela svedoči snagu i raspon britanskih i irskih pesmotvoraca i autora muzike za ekran. To je vrsan spisak i u ime Ajvor akademije oduševljen sam što mogu čestitati svim stvaraocima nominovanima za njihovu veštinu i dostignuća"; naveo je predsednik akademije Tom Grej.

    Kako je najavljeno, na dodeli u Londonu muzičar Sting će postati "Član Ajvor akademije", što je najveća počast koju može dodeliti ta ustanova.

    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana