Hajde, Jano, kolo da igramo na Egzitu VIDEO

Mirna Pijetlović
Hajde, Jano, kolo da igramo na Egzitu VIDEO

Veliki muzički festival Egzit, koji je završen juče, ispunio je očekivanja publike i organizatora. Za četiri dana na 20 bina nastupilo je više od 600 izvođača, a prema procjenama organizatora, Festival je pratilo 40.000 posjetilaca dnevno, a obezbjeđivalo ih je preko 2.000 ljudi.

Kao i prethodnih godina, najviše posjetilaca je bilo iz Velike Britanije, Holandije, Francuske, te iz SAD, Australije i regiona.

Posljednji dan Egzita obilježili su gromoglasni zvuci vuvuzela uz gledanje finala Mundijala u Južnoj Africi i fenomenalni nastupi "Faith No More" i "The Chemical Brothers".

Početak nastupa zvijezda večeri i cijelog festivala, američkog sastava "Faith No More", kasnio je cijelo poluvrijeme, ali to nije smetalo da više od 35.000 ljudi uživa uz najveće hitove ovog kultnog benda.

Harizmatični Majk Paton pozdravio je fanove sa "Zdravo, Jugoslavijo", te na iznenađenje svih posjetilaca otpjevao obradu pjesme "Hajde, Jano, kolo da igramo".

On je tokom cijelog nastupa provocirao obezbjeđenje, dobacivao publici i tehničkim licima, te napravio šou kakav odavno nije viđen. Ako je suditi prema reakcijama publike i komentarima koji su "kružili" tvrđavom i poslije nastupa, "Faith No More" je napravio sjajnu zabavu po kojoj će biti upamćen ovogodišnji Egzit. 
Kao i prethodnih večeri, najvrelija atmosfera bila je na "Fusion" bini, gdje su nastupili "Bambi Molesters", "Consecration" i "Ritam nereda", koji su energičnom svirkom uz prisustvo velikog broja fanova napravili odličnu žurku.

Posljednji nastup održan je na "Mt:s Dance Areni", gdje je za gramofonima bio "A Trak". Od jutarnjih časova su svi DJ-evi puštali muziku zajedno, što je bio i posljednji zvanični nastup na ovogodišnjem Egzitu, koji je održan
od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana