Grupa Calle 13 zvijezda dodjele latino Gremija

Glas Srpske
Grupa Calle 13 zvijezda dodjele latino Gremija

Hip-hop grupa "Calle 13" osvojila je devet nagrada, uključujući i glavnu nagradu za album godine, na dodjeli latino "Gremija" u Las Vegasu, koji je održan u četvrtak uveče.

Portorikanska grupa imala je deset nominacija i otvorila je šou numerom "Latinoamerika", koja je izazvala stojeće ovacije za pjesmu koja slavi njihovu kulturu.

Numera je potom nagrađena u kategorijama najbolja pjesma i najbolji snimak godine.

Uz album godine "Entren LOs Que Quieran", grupa je nagrađena u kategorijama najbolji urbani album i najbolja urbana pjesma za "Baile do los Pobres", kao i najbolja tropska pjesma, alternativna pjesma, kratki video i producent godine.

Za najbolji muški pop album nagrađen je Franko de Vita za "En Prima Fila" koji se našalio da je imao sreće, jer "Calle 13" nisu bili nominovani u ovoj kategoriji, dok je za najboljeg muzičara nagradu dobio Sie7e koji je zahvalio grupi što su inspiracija "za stvaranje sa emocijama".

Kolumbijska diva Šakira osvojila je nagrade u kategoriji najbolji ženski pop album za "Sale el Sol" i specijalnu nagradu za osobu godine. Njeni prepoznatljivi pokreti kukovima izazvali su velike ovacije u sali.

Za najbolji grupni pop album nagradu je dobio međunarodni trio Aleks, Horke i Lena za CD "Alex, Horge Y Lena ".

Meksički bend "Mana" nagrađen je za najbolji rok album "Drama Y Luz", dok je nagradu za najbolji savremeni tropski album dobio Portorikanac Tito El Bambino za "Invencible".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana