Goran Tanevski izdaje album “Ascend”: Mašta u sudaru sa realnošću

B.P.
Goran Tanevski izdaje album “Ascend”: Mašta u sudaru sa realnošću

SKOPLjE - Makedonski muzičar Goran Tanevski najavio je prvim singlom “Wish A Man” nadolazeći solo album “Ascend” koji će pod okriljem “Menarta” biti objavljen krajem oktobra.

Tanevski je karijeru započeo 1985. godine u legendarnoj makedonskoj grupi “Mizar”. Prvi, ujedno i eponimni, album “Mizar” izlazi u jesen 1988. godine, a iste godine Goran Tanevski proglašen je najboljim frontmenom i vokalom na prostoru bivše Jugoslavije.

“Ascend” je prvi album unutar trilogije “Sreken sum duri i bez sebe”, podijeljene u tri životne etape autora. “Ascend” predstavlja mladost u kojoj se mašta sudara sa realnošću, nadajući se da razmišljanja, etika i principi nisu promjenljivi. Kako kaže sam autor, isključene su iluzije o brzom životu ili nemoralizmu, vjerujući da duboko u ljudima još postoje emocije i želja za sagledavanjem stvarnosti.

- “Ascend” je poruka da uvijek vjerujemo u sebe i ne dopustimo da nam duh bude zagađen ili ostari. U čovjekovoj prirodi je da u životu traži srodnu dušu. Na tom putu većina udara u hiljadugodišnji zid alijenacije. Instinkt kaže da i dalje tražiš. Inspirisani Diogenovim buretom i svijećom, u stvari, mi sebe tražimo u ovom svijetu. Čovjek, ma kakav bio, on je u nama - rekao je Tanevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana