Goran Ikonić: Pinar novi izazov

Drago Gajić
Goran Ikonić: Pinar novi izazov

ZVORNIK - Košarkaš Goran Ikonić iz Zvornika oprostio od Krke iz Novog Mesta, sa kojom je drugi put zaredom došao do šampionske titule u Sloveniji i karijeru nastavlja u ekipi Pinar Karsijake.

Sa Turcima je dogovorio saradnju na jednu godinu, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu.

- Poslije dvije sezone, stigla je odlična ponuda iz Turske. Krka ne planira povećanje budžeta, a otišao je trener Aleksandar Džikić, kao i Dušan Đorđević, tako da sam procijenio da mi je potreban novi izazov. Pinar je ove sezone zauzeo peto mjesto, a u sljedećoj ima još veće ambicije. Želja svih je da izbore plasman bar u polufinale plej-ofa. Za ovaj tim će i iduće sezone igrati Jovo Stanojević, tako da ću se lakše prilagoditi - izjavio je Ikonić.

Iako u finalnoj seriji prvenstva Slovenije, protiv Olimpije, zbog povrede nije imao veću minutažu, dao je veliki doprinos svim uspjesima kluba iz Novog Mesta u posljednje dvije sezone. Tokom NLB lige, plej-ofa slovenačkog prvenstva, bio je među najboljim košarkašima ekipe, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača Evročelendž kupa, koji je slovenački tim osvojio. U toku prvenstvene sezone Ikonić je bio i najefikasniji igrač Krke.

- Presrećan sam što odlazim sa trofejima. Bila je ovo sjajna sezona. Džikić je bio odličan trener, sa kojim je bilo zadovoljstvo raditi. Sigurno da je šampionska titula kruna svega. Bili smo u teškoj situaciji, gubili sa 1:2, ali smo u četvrtoj utakmici slavili u "Stožicama" protiv Olimpije, a zatim i na svom parketu. Nema ništa ljepše nego osvojiti titulu pred svojim navijačima. Zasluženo smo došli do trofeja, stalno smo bili u vrhu, igrali, bez skromnosti, najkvalitetniju košarku. Nažalost, povrijedio sam se u finalnoj seriji, tako da sam pomogao saigračima koliko sam mogao u tom trenutku - rekao je Ikonić.

Poslije kratkog odmora Zvorničanin će se 20. jula priključiti reprezentaciji BiH na pripremama za Evropsko prvenstvo.

- Sanirao sam povredu koljena, pa očekujem da budem spreman za početak priprema sa reprezentacijom. Želim da igram na Evropskom prvenstvu, jer je to san svakog košarkaša. Imamo dobru reprezentaciju, koja može iznenaditi, pogotovo ako budemo igrali u najjačem sastavu - zaključio je Ikonić.

Trofej

Sportisti iz Zvornika su postigli dosta uspjeha, ali niko prije Ikonića nije uspio da osvoji nijedan evropski trofej. Pored toga što je osvojio Evročelendž kup, Ikonić je dobio i priznanje za najboljeg igrača ovog takmičenja.

- Osim što smo osvojili Evročelendž, izuzetno mi je drago zbog toga što sam izabran za najboljeg igrača - kazao je Ikonić, koji koristi svaki slobodan termin da dođe u rodni grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana