Goblini: Uz banjalučku publiku je fantastično na kvadrat

Marija Karajlić
Goblini: Uz banjalučku publiku je fantastično na kvadrat

U Banjaluku dolazimo već treći put i očekujemo sjajnu atmosferu. Kada se tome doda banjalučka publika, biće fantastično na kvadrat.

Rekao je to "Glasu Srpske" basista šabačkog pank rok sastava "Goblini" Vladislav Kokotović uoči gostovanja u Banjaluci u četvrtak, 19. maja.

- Jasno se sjećam koncerata iz devedesetih u starom "Ksetu" i banjalučke publike iz tog vremena, kao i specifične energije probuđene kod klinaca. U sjećanju mi je i prošlogodišnji koncert u prepunom klubu "DFK" koji je ujedno bio i naš posljednji koncert na turneji - prisjetio se Kokotović.

Naglasio je da je prioritet benda da sviraju u što više gradova u kojima nisu svirali.

- Pored toga, radimo na dosta pjesama ali samo jednu uspjećemo da snimimo, zbog velikih obaveza na turneji - istakao je Kokotović.

Napomenuo je da su u toku ove godine planirani i nastupi na festivalima.

- Uvijek nam je drago da sviramo na takvim manifestacijama, naročito sada kada rijetko nastupamo. To nam je prilika da se vidimo sa drugim bendovima sa kojima smo se prije deset godina družili kao i da upoznamo neke nove klince koji dolaze. Još nemamo konkretnih datuma, ali ćemo se vjerovatno u avgustu pojaviti na nekoliko festivala - istakao je Vladislav.

Dodaje da im je pored turneje, centralni događaj i samostalni koncert u Beogradu koji će održati 28. maja u SKC.

- Prošle godine bili smo na mnogo festivala, između ostalog na Šabačkom ljetnom festivalu, Danima piva, Adrenalin festivalu… - kaže Kokotović.

Napominje da su napravili desetogodišnju pauzu zbog drugih obaveza, između ostalog, i posla kojim se bavi frontmen benda Branko Golubović.

- On je otišao u Avganistan kako bi bio šef misije jedne italijanske organizacije, dok je u Šri Lanki bio zamjenik šefa misije. Trenutno radi za evropsku Komisiju, kancelariju za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu u Pakistanu - kaže Kokotović.

Priznaje da su zbog decenijske pauze vjerovatno mnogo toga izgubili, ali i dobili.

- Sigurno su nam pobjegle i neke dobre pjesme. Sa druge strane smo svi sredili svoje živote, u smislu osnivanja porodice, posla i ostalih stvari. Nekako smo zreliji jer glavna stvar koju godine donose je to da u svemu tražiš kvalitet, a ne kvantitet - naglasio je Vladislav.

Prisjetio se i prošlogodišnje "come back" svirke na Staroj tvrđavi u Šapcu.

- Nisam siguran da smo uopšte i svjesni šta se tačno tada desilo, jer dok smo bili na stejdžu kao da nikad nismo ni silazili sve ove godine. Međutim, dan poslije i sljedećih dana, sudeći prema utiscima naših prijatelja i publike shvatili smo da se dogodilo nešto fantastično - naglasio je Vladislav.

Knjige

Nakon što je objavio proznu zbirku "Pisma iz Avganistana" u kojoj je prepričao iskustva koja su ga pratila u humanitarnim misijama, frontmen benda Branko Golubović ima planove za drugu knjigu, ali još ne otkriva šta je u pitanju.

Dokumentarac

Izlazak novog singla pratio je i dokumentarac o bendu u produkciji RTV Vojvodina, koji je premijerno prikazan početkom godine, a od tada ga redovno repriziraju. Pored toga, film se nalazi i na "Jutjubu" gdje fanovi mogu da ga pogledaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana