Gagina dominacija na dodjeli MTV nagrada

Glas Srpske
Gagina dominacija na dodjeli MTV nagrada

Ovogodišnja, 26. dodjela MTV muzičkih nagrada bila je u znaku Ledi Gage.

Ekscentrična pjevačica, nominovana u 13 kategorija, bila je apsolutna kraljica večeri, pobravši rekordnih osam nagrada, uključujući i onu za pop video-spot godine.

Većinu "Moonman" statueta dobila je za futuristički spot "Bad Romance" sa mnogo bizarnih kostima i golotinje. Nagrađena je i za najbolji ženski video, pop video, koreografiju, režiju i montažu, a njen spot "Telephone", sa Bijonse, dobio je nagradu za najbolju saradnju, prenio je Rojters.


Jedini drugi višestruki pobjednik na dodjeli, održanoj u nedjelju uveče u "Nokia teatru" u Los Anđelesu, bio je Eminem, koji je osvojio dvije nagrade - za najbolji muški i najbolji hip-hop spot sa pjesmom "Not Afraid".
Iako je otvorio šou izvođenjem nekoliko numera, poznati reper je napustio svečanost prije preuzimanja nagrada.
Nominovana u samo jednoj kategoriji, mlada kantri pjevačica Tejlor Svift ovog puta ostala je praznih ruku, ali nije propustila priliku da "pecne" svog hip-hop kolegu Kanjija Vesta, koji joj je prošle godine na bini oteo mikrofon da bi pohvalio Bijonse.
Svift je otpjevala tugaljivu baladu u kojoj je Vesta opisala kao nezrelog 32-godišnjaka.
Među ostalim dobitnicima bili su Džastin Biber, koji je proglašen za najboljeg debitanta sa spotom za numeru "Baby", koji je snimio sa Ludakrisom, grupa "30 Second to Mars ", koja je dobila nagradu za najbolji rok video-spot i "The Black Keys", koji su nagrađeni za najbolji prodor.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana