“Festival EXIT 2013 nije ugrožen”

B92
“Festival EXIT 2013 nije ugrožen”

Novi Sad - Povodom informacije koja je objavljena u medijima, da je održavanje EXIT festivala 2013 dovedeno u pitanje, organizatori obaveštavaju javnost da festival nije ugrožen i da će biti održan kako je i planirano, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10-14. jula.

“Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je EXIT projekat od opšteg nacionalnog značaja. Podsećamo javnost da posetioci EXIT-a svake godine doprinose lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona eura. Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju preko 100 miliona eura, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko.

Pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, EXIT u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje. Tim Džuda, novinar londonskog Economista, najuticajnijeg evropskog ekonomskog časopisa, svrstao je marketinški doprinos festivala Srbije u kategoriju - neprocenjivo!

Ističemo da je interesovanje za ovogodišnji EXIT najveće u poslednjih nekoliko godina, očekujemo punu tvrđavu, goste iz preko 60 zemalja i jedan od najboljih EXIT-a ikada.”

Na EXIT-u ove godine nastupiće Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave and The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler live, Mathew Jonson live, Prong…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana