Ex-Yu Rocks! na obali Vrbasa

Dejan Vujanić
Ex-Yu Rocks! na obali Vrbasa

Četrnaesto izdanje "Ex-Yu Rocks!" festivala održaće se u petak i subotu u Krupi na Vrbasu u organizaciji Partnerskog omladinskog pokreta.

Festival se održava na samoj obali rijeke Vrbas, te svim svojim posjetiocima nudi odličan provod u prelijepom okruženju, te je jedini festival koji omogućava besplatan kamp na samom festivalskom terenu.

Program festivala održaće se na tri bine. Na Main stage nastupiće, između ostalog, Obojeni program (Novi Sad), Letu štuke (Sarajevo), Dubioza kolektiv (Zenica), King Haat Veliov & Kočani orkestar (Kočani), Vuneny (Mostar), Zion Crew (Sombor/Split), Killing Option (Laško), Noktamblues (Pariz), Kiriaka Drum Orchestra (Stokholm), Sasi (Srebrenica) i Egonay (Banja Luka).

Pank rok maraton  "In memoriam Goran Kovačević" održaće se na Vrbas Stage-u, a posjetioce koji budu uživali u hladovini kampa zabavljaće di-džejevi sa Kamp di-džej bine.

Jedna od poslastica ovogodišnjeg izdanja "Ex-Yu Rocks!" festivala jeste svakako "Kirika drum orchestra" iz Švedske, koji dolazi u pratnji predstavnika omladinskih organizacija, kulturnih centara i mladih aktivista iz Švedske, a sve sa ciljem da se u vrijeme kada je Švedska predsjedavajuća EU uspostavi saradnja između mladih u BiH i EU, te da se mladi podstaknu da doprinesu razvoju omladinskog aktivizma te promovišu "evropske vrijednosti".

Ulaz na festival i ove godine je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana