Etno zvuk “Ive” za sladokusce

Dijana Dujić
Etno zvuk “Ive” za sladokusce

Banjaluka - Etno-grupa “Iva” nastavila je sa promovisanjem svog prvog albuma u izdanju Muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske.

U Doboju je u četvrtak uveče održana premijera njihovog spota “Trilogija”.

Spot je rađen u saradnji Muzičke produkcije RTRS-a i Akademije umjetnosti u Banjaluci. Radila je provjerena ekipa RTRS-a sa Žarkom Kalabom na čelu, odgovornim za režiju, montažu i produkciju i Zoranom Jovičićem, direktorom fotografije.

Svoje umijeće su dokazali i mladi glumci Akademije umjetnosti uz podršku glumaca Narodnog pozorišta RS i Dječijeg pozorišta RS.

Premijera je protekla uz burne aplauze, a nova kompozicija za javnost biće premijerno izvedena 9. januara u banjalučkom Banskom dvoru Kulturnom centru.

Režiju spota potpisuje student Akademije umjetnosti Žarko Kalaba, koji kaže da je spot sniman oko šest mjeseci na jedanaest lokacija.

- Ovo je moj prvi spot i bilo je bojazni da li ću kao amater moći da iznesem projekat, ali mislim da smo kao tim uspjeli da napravimo dobar spot - rekao je Kalaba.

Dodaje da su željeli da putem spota promovišu prave vrijednosti u ljubavi, koje su danas pomalo zaboravljene.

- Bilo je malih odstupanja od teme, ali osnovna poruka je ostala. Na kraju smo dobili priču kakvu smo željeli, koja nosi  posebnu poruku, a siguran sam da će gledaoci to prepoznati - kazao je Kalaba.

Čast da glume u spotu pripala je studentima banjalučke Akademije umjetnosti Nedi Šegrt i Bojanu Kolopiću.

- Volim etno-muziku i pesma za koju smo snimili spot je jedna od mojih omiljenih. Na snimanju je vladala odlična atmosfera - rekla je Neda Šegrt.

Njen kolega Bojan Kolopić takođe je istakao da je snimanje spota bilo nezaboravno iskustvo.

- Imao sam pet dana snimanja na dvije lokacije, u manastiru Stuplje i na Čokorskim poljima. Glumim siromašnog i dobrog čovjeka. Zadovoljan sam kako je snimanje proteklo - kaže Kolopić.

Umjetnički rukovodilac Etno-grupe “Iva” Saša Pavlović kazao je da su htjeli da promovišu spot prvo u Doboju, na daskama na kojima su započeli svoje prve muzičke korake.

Jedinstvena priča

Član Etno-grupe “Iva” Milena Nikić kaže da je srećna što je spot premijerno prikazan u Doboju.

- Spot ima jedinstvenu priču, a raduje me što smo uz spot  promovisali i kompozicije sa našeg albuma “Trava iva od mrtva pravi živa” - rekla je Nikićeva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana