Etno-grupa “Vrelo” objavila album “Preko reke”

Glas
Etno-grupa “Vrelo” objavila album “Preko reke”

Album ima 12 pjesama sa jednim remiksom a zove se “Preko reke” jer simbolizuje iskorak kojim grupa ide prema savremenoj muzici koja je napravljena na temelju tradicionalne muzike koju koriste kao neku pozadinsku sliku.

Grupa “Vrelo” već je internacionalno poznata - osvojila je drugo mjesto na prošlogodišnjem takmičenju u organizaciji BBC-a , “ The Next Big Thing”, koja se trudi da u mnoštvu muzike prepozna buduće istaknute izvođače i stvaraoce.

Uspjeh na takmičenju “The Next Big Thing” , pomogao je da “Vrelo” počne da ostvaruje svoje aspiracije ka inostranom tržištu.

Bend čini šest pjevačica čije višeglasje u tradicionalima poput “Posle mome”, koju su izvodili na BBC-u, upotpunjuje savremena pank/drum'n'bass, ritam sekcija basiste Slavka Tomića i bubnjara Zlatka Sakulskog, a pjevačice su Dragana Stanojević, Ivana i Marijana Bizumić, Brankica Ivanković, Maja Matrić i Nataša Tomić.

Zbog svog specifičnog muzičkog stila “Vrelo” ima problem sa pronalaženjem svog mjesta na domaćoj sceni.

Često nailaze na komentare tipa “da nisu dovoljno etno da idu uz Bilju Krstić” ili “ da nemaju angažovane tekstove da budu rokenrol”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana