Energija iz Lavirinta

Dejan Vujanić
Energija iz Lavirinta

Na koncertu u Banjoj Luci sviraćemo dosta starih hitova, kojih se naša publika uželela. Želimo da im prenesemo našu energiju.

Ovako je frontmen benda "Van Gogh" Zvonimir Đukić Đule najavio koncert koji će se održati u ponedjeljak u banjolučkoj dvorani "Borik" u 20 časova. 

Ulaznica za ovaj koncert, koji se održava u okviru turneje "Lavirint", košta 15 KM, a uz kupljenu kartu svi posjetioci će dobiti i DVD grupe "Van Gogh" sa dokumentarnim filmom o nastajanju albuma "Lavirint".
- Koncert u dvorani "Borik" biće i tehnički na istom nivou kao onaj koji smo nedavno održali u Beogradskoj areni. Na kraju turneje planiramo da objavimo i DVD, koji će obuhvatiti sve gradove u kojima je "Lavirint" promovisan - najavio je Đule.
Organizator koncerta je "Front stage ".  

Album "Lavirint" koji "Van Gogh" promoviše na istoimenoj turneji snimljen je u beogradskom studiju "Go-Go ", a miksan u NRG studiju u Los Anđelesu.

"Van Gogh" je na novom disku uspio da zadrži sve dobre osobine – najprije energiju i sugestivnost – koje ga čine prepoznatljivim, ali i da jednostavnim rok obrascima, koji su temelj svih njihovih albuma, fino i nenametljivo, taman koliko treba, doda sofisticiranije prelive. Zbog tih preliva, stvorenih na instrumentima koji nisu karakteristični za zvuk "Van Gogha", bili su pozvani gosti čije umijeće "Van Gogh" godinama poštuje. Uz to, Đule je – prvi put u karijeri – sa nekim podijelio prostor ispred svog mikrofona. Učinio je to sa Ramirezom u pjesmi "Meni nije ni do čega", direktnoj refleksiji neveselih okolnosti u kojima živimo.
"Van Gogh" i dalje zna da "trese grad", ali to čini muzikom koja ima više slojeva nego na prethodnim albumima. Bend nudi zreo i dotjeran zvuk, pripreman sa pažnjom i težnjom ka perfekciji, težnjom koja ni u jednom momentu nije otupila bazični impuls, neposrednost i komercijalni potencijal grupe. Naprotiv, već poslije prvih preslušavanja očigledno je da svaka od 11 novih pjesama sa lakoćom može postati hit.

Banjolučka publika u ponedjeljak u "Boriku" može da očekuje koncert sličan onome u "Beogradskoj areni" 28. novembra, kojem je prisustvovalo više od deset hiljada ljudi.

Baš kao što je Đule i obećao, ovaj nastup bio je potpuno drugačiji od onog koji je bend održao prije nekoliko godina na istom mjestu. Pored žestoke svirke, publika je imala priliku da vidi i čuje neke stare pjesme u potpuno novim aranžmanima.

Koncert je počeo pjesmom "Opasan ples", koji je bend izveo u potpuno drugačijem duhu, a završio se velikim hitovima "Neko te ima noćas" i "Ludo, luda". U jednom momentu je Đule demonstrirao svoje umijeće lupanja bubnjeva, što je izazvalo oduševljenje u publici. Poslije skoro tri časa svirke, bend je završio svoj repertoar i okončao još jedan uspješan koncert u Beogradu.

NRG studio

Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević Srba i Dejan Ilić Cvika, miksali su "Lavirint" u NRG studiju u Los Anđelesu. NRG je studio sa sjajnom reputacijom – ubrajaju ga među najbolje na Zapadnoj obali – a spisak umjetnika čiji albumi su tu pripremani zaista je impresivan. Na tom spisku su Jimi Hendrix, Papa Roach, Limp Bizkit, No Doubt, Linkin Park i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana