Energičnim nastupima i vatrometom otvoren Egzit festival

Mirna Pijetlović
Energičnim nastupima i vatrometom otvoren Egzit festival

Vatrometom za pamćenje, euforičnim raspoloženjem velikog broja ljubitelja dobre muzike iz nekoliko evropskih i regionalnih zemalja i zapaženim nastupom bendova "Arcade fire" i "Pulp" na "Main stageu", u četvrtak uveče na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počeo je dvanaesti po redu muzički festival "Egzit 2011".

Iako je nastup popularnog britanskog sastava "Pulp" kasnio gotovo pola sata, publika na krcatom "Main stageu" dočekala ih je gromoglasnim ovacijama, a harizmatični pjevač Džervis Koker pozdravio je publiku na srpskom jeziku, najavivši tako i prvu pjesmu.

Odlična energija muzičara na bini, spektakularni vizuelni efekti laserima i specijalnim osvjetljenjem doprinijeli su da uživanje u najvećim hitovima ovog benda bude na vrhuncu tokom cijelog koncerta. Čast da otvore seriju odličnih koncerata na najvećoj bini na "Egzitu" pripala je Novosađanima "Atheist rap", poslije kojih su publiku digli na noge kalifornijski sastav "Bad religion", a nakon njih su nastupili uvijek dobro raspoloženi Beograđani "Darkwood dub", čiji novi album može besplatno da se skine sa "Egzitovog" internet sajta.

Interesantnom video-projekcijom scena iz filma "Ratnici podzemlja" krcati "Main stage" na noge su digli osmočlani bend "Arcade fire", koji su publiku oduševili sviranjem različitih instrumenata kroz svaku pjesmu. Na jednoj od najpopularnijih bina na "Egzitu" "Fusion stageu" svoj povratnički fenomenalni nastup imali su velikani hip hop muzike "House od pain", koji su pored odličnog "Beirutha" bili glavne zvijezde ovog stejdža. Na tradicionalno krcatoj "Dance areni" kao zvijezde nastupili su DJ Tiga, "Deadmuy5", te James Zambella, koji je muziku puštao do ranih jutarnjih časova. Najužarenija je bila svakako "Explosive" bina, na kojoj su pržili bugarski bendovi "Vendetta" i "Last Hope", zatim "Negura Bunget" iz Rumunije, a oko ponoći je pred publiku izašao i novosadski bend "Ritam nereda". Za strance je najinteresantnija bila domaća rakija, koju su kupovali u enormnim količinama. Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja najpopularnijeg muzičkog festivala u Evropi, ove godine je prvi dan "Egzita" posjetio iznenađujuće veliki broj publike.

Povrijeđen državljanin BiH

Jedan državljanin BiH teško je povrijeđen u kampu muzičkog festivala "Egzit", saopštila je u petak novosadska policija. - Neimenovanom mladiću je tokom prve večeri festivala, nepoznata osoba udarcem u glavu polomila vilicu - navodi se u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana