Energična svirka na Kastel rok festu

Mirna Pijetlović
Energična svirka na Kastel rok festu

Prve večeri "Kastel rok festa" na prepunoj tvrđavi Kastel nastupili su bendovi "Pozdrav Azri", "Hladno pivo" i "Let 3". Dobro raspoloženje na Ljetnjoj tvrđavi počelo je uz ritmove sjećanja na kultnu grupu "Azra" i njihove najveće hitove u izvođenju banjalučke grupe "A3pa", poslije kojih su na binu izašli Boris Leiner i Mišo Hrnjak iz grupe "Pozdrav Azri".

Ipak, ako je suditi prema reakcijama publike, svi su željno iščekivali izlazak na binu hrvatske grupe "Hladno pivo" i njihovog harizmatičnog frontmena Mile Kekina. Upravo su u Banjaluci promovisali svoj novi album "Svijet glamura" u okviru turneje "Dodvoravanje".

- Neopisivo mi je drago što sviramo u Banjaluci. Želimo da čujete što više naših pjesama sa novog albuma, pa zato neće biti mnogo priče, nego samo mnogo dobre muzike. Na našem novom albumu ćete naći sve osim glamura - obećao je Kekin na početku koncerta, što je kasnije apsolutno opravdao.

Kekin je tokom nastupa zamolio publiku da pozivom na broj 1413 daruju jednu KM za pomoć u liječenju sestrama Tatjani i Milani Gajić koje boluju od laforine bolesti.

Fenomenalno prožimanje energije sa bine i euforične publike, koja je bez prestanka skakala uz najveće hitove sa novog albuma, ali i onog ranijeg "Knjiga žalbe", rezultovala je odličnom zabavom. Publika, vidno oduševljena, vratila je svoje miljenike na bis, kada su odsvirali još nekoliko najvećih hitova.

Poslije ludila uz "Hladno pivo", koje je publika pozdravila ogromnim aplauzom i ovacijama, nastupili su kontroverzni i uvijek scenski zanimljivi Riječani "Let 3". Iako se publika vidno prorijedila poslije nastupa "Hladnog piva", oni koji su ostali mogli su da uživaju u energičnoj svirci i komičnoj komunikaciji benda sa publikom koja je trajala do dva časa iza ponoći.

Organizatori, agencija "Front stejdž", opravdali su očekivanja izborom bendova. Jedina zamjerka publike bila je na nedostatak pića, kojeg je brzo nestalo na svim štandovima.

Drugo veče "Kastel rok festa" zakazano je za 24. jun, kada će nastupiti "Laibah", "Električni orgazam", "Stereotip" i "Vatra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana