EHF vjeruje srpskom rukometu

Glas Srpske
EHF vjeruje srpskom rukometu

BEOGRAD - Predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Tor Liam i prvi čovjek Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović potpisali su juče u beogradskom hotelu "Hajat" ugovor o organizaciji prvenstva Evrope za rukometaše 2012. godine.

Time je Srbija i zvanično postala domaćin kontinentalnog šampionata pošto je na Kongresu EHF 2008. godine dobila pravo organizacije prvenstva Evrope. Čelnici EHF i RSS potvrdili su istovremeno da će utakmice biti igrane u četiri grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Predsednik EHF je istakao da je zadovoljan saradnjom sa RSS.

- Za EHF je prvenstvo Evrope najznačajniji događaj i stoga se nadamo da će završne pripreme proteći u najboljem redu - rekao je Liam.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer izrazio je zadovoljstvo dugom i uspješnom saradnjom EHF i RSS na sportskom, političkom i poslovnom planu.

- Nadam se da će do žrijeba za prvenstvo Evrope u junu 2011. godine sve pripreme za organizaciju tog takmičenja biti završene - rekao je Viderer.

Predsjednik RSS Marjanović istakao je da je čin potpisivanja ugovora ne samo svečanost već i velika odgovornost.

- Dobijanjem organizacije prvenstva Evrope i ovim potpisivanjem ugovora obavezali smo se da ćemo biti domaćini najboljeg šampionata koji je do sada održan - rekao je Marjanović.

On je podsjetio da je pored podrške državnih organa najveća pomoć u pripremi stigla upravo iz EHF:

- Nadam se da će Srbija, RSS i četiri grada domaćina u januaru 2012. poslati svetu najlepšu sliku, koju će putem televizije moći da gleda oko milijardu i po ljudi.

Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović izjavio je da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo prvenstvo Evrope kao takmičenje od velikog značaja za našu zemlju.

- Ministarstvo je dalo punu podršku organizaciji tog šampionata kako bi ono bilo organizovano na najvišem mogućem nivou, a Srbija pokazala svetu svoje najlepše lice - rekao je Zlatanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana