Egzit okupirao grad

Mirna Pijetlović
Egzit okupirao grad

Petrovaradinska tvrđava i Novi Sad juče su bili u znaku

velikog muzičkog festivala Egzit, koji je i ove godine okupio ljubitelje dobrog zvuka iz cijelog svijeta.

Do zaključenja ovog broja sve je bilo spremno za muzički spektakl, a atmosfera koja je vladala već nekoliko dana najavljivala je nezaboravan provod.

Prve večeri Egzit festivala u Novom Sadu najveće interesovanje publike vladalo je za britansku pop zvijezdu Miku, koga su svi sa nestrpljenjem iščekivali.
Cijeli Novi Sad već nekoliko dana vrvi od ljubitelja kultnog festivala u Evropi, koji su od ranih poslijepodnevnih časova "okupirali" grad.

Do 11. jula na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima su najveće zvijezde "Faith No More ", "Chemical Bropthers" i "Placebo".
Nastupe na "Fusion" bini sinoć je trebalo da otvore bendovi  "Nahty", "Zebra Tracks" , "Petrol", "Generacija bez budućnosti" i "Kanda Kodža i Nebojša" zajedno sa "Horsman Coxteom".
Ljubitelji elektronske muzike u "Dance" areni čekali su kanadski duo "Chromeo", Erola Alkana iz Velike Britanije i "Boys Noize ".
Na Glavnoj festivalskoj bini ("Main Stage") publika će još moći da čuje i DJ Shadowa, Missy Elliot, MC Dynamitea, kao i Pendulum i Roykopp.
Učesnici ovogodišnjeg Egzita su mnogobrojni muzičari iz Srbije i iz regiona, među kojima su "Ringišpil" iz Novog Sada, "Repetitor" iz Beograda, kao i "Lolobriđida" iz Hrvatske.

Kapije Petrovaradinske tvrđave svakog dana se otvaraju u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana