Džezeri iz regiona pred Trebinjcima

G.S.
Džezeri iz regiona pred Trebinjcima

TREBINjE - Prvi “Trebinje džez festival” koji će okupiti uspješne regionalne džez muzičare počinje danas u Trebinju i trajaće do nedjelje.

Glavni program festivala biće održan na pet lokacija, a džezeri će nastupiti na binama koje su besplatne za publiku.

Prema riječima direktora Kulturnog centra Trebinje Miljana Vukovića, koji je i direktor “Trebinje džez festivala” planovi za ovaj muzički događaj su veoma ambiciozni.

- Cilj nam je da u narednom periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veoma mnogo ljubitelja dobre muzike. Potrudićemo se da ga obogatimo pratećim programima za sve uzraste. Postavljanjem festivala džeza koji će u Trebinju ugostiti muzičare iz regiona daćemo novi zamajac razvoju savremenog džeza u Srpskoj, a turistima u Trebinju pružićemo neophodan novi sadržaj - rekao je Vuković.

Istakao je da organizovanjem ovakvog festivala žele da poboljšaju interesovanje za džez muziku i da publici ponude ono što džez jeste, a to je muzika koju odlikuju izvrsnost i sloboda.

Festival će večeras u bašti hotela “Platani” otvoriti Jovan Maljoković i “Balkan salsa bend”. Drugi dan rezervisan je za nastup Marka Luisa na Trgu slobode, treći za “Kombajn kvartet” u kafe-baru “Hedonija”, a četvrti za Lenu Kovačević koja će nastupiti u amfiteatru na Crkvini.

Festival će u rok baru “Andergraund” u nedjelju zatvoriti Vasil Hadžimanov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana