Džez melodije okupile publiku na Zelenkovcu

B. P.
Džez melodije okupile publiku na Zelenkovcu

MRKONjIĆ GRAD - U Ekološko-turističkom centru “Zelenkovac” kod Mrkonjić Grada nastupom bendova “Džezuz”, “Gacki galeb” i “Balboa” završen je 24. Međunarodni džez festival, koji je u tri festivalske večeri pratilo oko 1.000 posjetilaca.

Organizator događaja Boro Janković je rekao da je ovo bio jedan od najposjećenijih festivala do sada te da su organizacija događaja, kao i muzički dio programa, bili na najboljem nivou.

- Tokom tri dana, koliko je trajao festival, atmosfera je bila fantastična, kako za nas koji smo organizovali događaj, tako i za učesnike i posjetioce. Nakon što su završili nastupe, muzički bendovi su i sinoć organizovali zajedničku svirku, ovog puta u laganom ritmu, za sve posjetioce, da bi mogli da uživaju u ljepoti prirode ovog kraja i muzičkim notama do kasno u noć - rekao je Janković.

On je dodao da već sad imaju neke ideje kako da naredni festival bude još bolji te da će se raditi na tome da turistička ponuda ovog mjesta bude još bolja i kvalitetnija, kao i sam muzički dio događaja.

Janković je napomenuo da su i svi ljubitelji pisane riječi bili u prilici posljednje festivalske večeri da na Zelenkovcu prisustvuju i promociji knjige “Bitvin” Martina Vorbija. Knjiga sadrži fotografije, kao i tekstualni dio koji kroz umjetnički osvrt opisuje prirodne ljepote ovog područja, kao i događaje koji su sastavni dio turističke ponude ovog mjesta.

Prve festivalske večeri nakon svečanog otvaranja 24. Međunarodnog džez festivala u muzičkom dijelu programa nastupili su bendovi “Sonas”, “Uroš Spasojević trio” i “Sniki Džisus”. Publika je druge festivalske večeri mogla da uživa slušajući muziku bendova “Taksi konzilijum”, “Ehos of džangl trio” i “Marsel Hidot's holi kreb”. Pokrovitelj 24. Međunarodnog džez festival “Zelenkovac” je opština Mrkonjić Grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana