Drugo veče manifestacije “Dani fra Ivana Frane Jukića”

GS
Foto: glaskulture

U sklopu manifestacije “Dani fra Ivana Frane Jukića” koju organizuje banjolučka podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak, drugo veče u Muzeju Republike Srpske s početkom u 19.30 h upriličen je koncert vrhunskih muzičara Vedrane Šimić, sopranistice i Milana Lucića, pijaniste, koji su se banjolučkoj publici predstavili s hrvatskom vokalnom lirikom.

Publika je uživala u raskošnom glasu dive Vedrane Šimić. Njezin predivan, snažan  glas ispunio je prostor Muzeja Republike Srpske u potpunosti. Koncert  je  bio uistinu veličanstven i dojmljiv.


Prije početka koncerta publici se obratila predsjednica Napretkove podružnice u Banjoj Luci Ružica Grozdić Ševarika i pozdravila prisutne. Poseban pozdrav je uputila mons. Miljenku Aničiću, ravnatelju biskupijskog Caritasa i gospođi Nadi Tešanović, predsjednici Vijeća Naroda u Vladi Republike Srpske. U svom govoru je naglasila važnost očuvanja bogate  hrvatske baštine na tlu Bosne i Hercegovine,  kako materijalne, tako i duhovne i nematerijalne, čija se ljepota posebno ogleda u pisanoj riječi i muzici.

– Neizmjerna je  čast ugostiti ovo dvoje muzičara u  našemu gradu, istaknula je predsjednica HKD Napredak Banja Luka Ružica Grozdić Ševarika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana