Draženko Ninić: Slaviću za Vidovdan

Darko Pašagić
Draženko Ninić: Slaviću za Vidovdan

BANjA LUKA - Pred našim proslavljenim kik-bokserom Draženkom Ninićem je još jedan ispit. U nedjelju, 28. juna, na Vidovdan dvostruki svjetski profesionalni prvak jurišaće i na treći šampionski pojas. U borbi protiv Marokanca Jasina Boudrouza pokušaće da osvoji titulu svjetskog profesionalnog prvaka u verziji Svjetske kik-boks asocijacije (WKA) u lou-kiku, do 83 kilograma.

- Iza mene su dva mjeseca napornog rada. Trenirao sam 14 dana na Jahorini, potom radio desetak dana u Banjoj Luci i na kraju 21 dan sam boravio u hotelu "Monument". Sve je proteklo u najboljem redu. Odlično se osjećam i maksimalno spremno dočekujem nedjeljni okršaj - istakao je Draženko Ninić, koji u svom vlasništvu već ima titule profesionalnog prvaka svijeta u lou-kiku u verziji Svjetske kik-boks asocijacije (WAKO pro) i u Svjetskoj asocijaciji tajlandskog boksa (WMTA).

Predviđeno je da meč protiv Boudrouza traje pet rundi po tri minuta.

- Radi se o izuzetno kvalitetnom borcu, koji je radio sa svim poznatim svjetskim borcima, u kategoriji do 75 kg. Ima 29 godina, visok je 185 centimetara. Dosada je imao 45 mečeva i vlasnik je titule prvaka Evrope u verziji Svjetske ful-kontakt asocijacije (WFCA). Trenutno trenira u timu Pavone, a trener mu je Fabijan Pavone - naglasio je Ninić.

Naš kik-bokser u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao je 29 mečeva u kojima je zabilježio 24 pobjede i pet poraza.

- Daću sve od sebe da zabilježim i 25. profesionalnu pobjedu i tako se dočepam i trećeg šampionskog pojasa. Vjerujem da će Gradski stadion biti pretijesan da u "Noći šampiona" primi sve one koji će doći da gledaju moju, ali i borbe Gorana Delića i Denisa Marjanovića, te koncert Lepe Brene. Vjerujem da će svi uživati, ali i radovati se mojoj, ali i pobjedama mojih velikih prijatelja - dodao je Ninić.

Trenerski trio

U uglu Draženka Ninića ponovo će biti treneri Vlado Milijević i Dragan Rabota, te kondicioni trener Marinko Torbica.

- Ninić je odlično odradio pripreme i prezadovoljan sam njegovim radom prethodna dva mjeseca. Najveći problem je predstavljao višak kilograma kod Ninića, ali je to sve dovedeno u normalu i svi jedva čekamo da meč počne - naglasio je Milijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana