Dodjela MTV nagrada u znaku Majkla Džeksona

Glas Srpske
Dodjela MTV nagrada u znaku Majkla Džeksona

Gotovo tri mjeseca poslije smrti Majkl Džekson je dominirao na svečanoj dodjeli MTV video-nagrada, pošto su mu počast ukazale neke od najvećih zvijezda svjetske muzičke scene.

Na ceremoniji u Njujorku Bijonse je dobila nagradu za spot godine, za numeru "Single Ladies", prenijele su svjetske agencije. Britni Spirs je nagrađena u kategoriji spot za pop numeru ("Womanizer"), grupa "Grin dej" za oblast roka ("21 Guns"), a Eminem za hip-hop ("We Made You").

Ledi Gaga proglašena je za najbolju debitantkinju, za spot za "Poker Face". U kategoriji najbolji spot muškog izvođača pobijedio je Ti-Aj, koji je sa Rijanom otpjevao numeru "Live Your Life". Za najbolji spot ženskog izvođača proglašen je spot za numeru "You Belong With Me" Tejlor Svift.
Ipak nagrađene je zasjenio Džekson, koji je umro 25. juna u 51. godini. Najprije je Madona odala počast "jednom od najvećih talenata na svijetu".

- Džekson "ne samo da je ulivao želju za plesom već ste zahvaljujući njemu vjerovali da možete da letite. Napustila sam ga. Napustili smo ga i na neki način dopustili da to divno stvorenje koje je zapalilo svijet neprimjetno ode u zaborav. Živio kralj - rekla je Madona i dodala da su Džeksonu "mnogi okrenuli leđa.

Uslijedio je muzički segment posvećen Džeksonu, u kojem je učestvovala i njegova sestra Dženet Džekson.

Ispad Kani Vesta

Dok je Sviftova primala nagradu, došlo je do incidenta - reper Kani Vest izašao je na binu, prekinuo njen govor i izjavio da je Bijonse trebalo da osvoji i tu nagradu. Vest je, inače, još na crvenom tepihu "potezao" iz flaše konjaka, pa se pretpostavlja da je bio pijan kada je izvrijeđao Tejlor.

- Izvini, Tejlor, ali Bijonse je imala jedan od najboljih spotova ikada - rekao je reper, koji već godinama "začinjava" dodjele nagrada bijesnim napadima, obično kada ne osvoji nijednu.

Vest se kasnije izvinio na svom blogu, rekavši da je popričao sa majkom Sviftove i da ga je ona natjerala da se zamisli nad svojim ispadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana