Dodijeljene američke muzičke nagrade

Glas Srpske
Dodijeljene američke muzičke nagrade

Američka kantri zvijezda Tejlor Svift trijumfovala je na dodjeli američkih muzičkih nagrada u Los Anđelesu, pošto je dobila priznanje u tri kategorije, uključujući titulu izvođača godine. Tejlor Svift proglašena je i za najbolju kantri pjevačicu i najbolji kantri album, za "Speak Now".

Britanska pjevačica Adel takođe je dobila tri nagrade, za najbolju pop/rok pjevačicu, najboljeg savremenog izvođača i najbolji pop/rok album, za "21". Za najboljeg pop/rok pjevača proglašen je Bruno Mars.

Kanađanin Džastin Biber, izvođač godine 2010, ostao je ovog puta bez priznanja. Na svečanosti u "Nokija teatru" Biber je izveo jednu numeru sa svog božićnog albuma "Under The Mistletoe".

Priznanje za najbolju kantri grupu pripalo je bendu "Ledi Antebelum", koji je istu nagradu dobio i prošle godine. Za najbolju rok/pop grupu proglašena je "Marun fajv", a za najboljeg alternativnog rok izvođača bend "Fu fajters".

Bijonse je dobila priznanje za najbolju soul/ritam i bluz pjevačicu, dok je isto priznanje u muškoj kategoriji dobio Ašer. Nagrada za najbolji soul/ritam i bluz album pripala je Rijani, za album "Loud".

Niki Minaž nadmašila je Lila Vejna u kategoriji najbolji rep/hiphop izvođač, a nagrađena je i za najbolji rep/hiphop album, za "Pink Priday". Dženifer Lopez pobijedila je u kategoriji najbolji hispano izvođač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana